287
Ο Σεργκέι Χρουστσόφ σε παλαιότερη επίσκεψή του στο Βερολίνο | dpa

Θρίλερ: Από πυροβολισμό στο κεφάλι ο θάνατος του Σεργκέι Χρουστσόφ στις ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2020, 18:42
Ο Σεργκέι Χρουστσόφ σε παλαιότερη επίσκεψή του στο Βερολίνο
|dpa

Θρίλερ: Από πυροβολισμό στο κεφάλι ο θάνατος του Σεργκέι Χρουστσόφ στις ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2020, 18:42

Πώς πέθανε ο Σεργκέι Χρουστσόφ, ο γιος του θρυλικού Νικίτα Χρουστσόφ, ηγέτη της Σοβιετικής Ενωσης την εποχή της αποσταλινοποίησης; Ο 84χρονος Χρουστσόφ πέθανε την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ, όπως επιβεβαίωσε στις 18 Ιουνίου, με δήλωσή της, η εγγονή του πρώην σοβιετικού ηγέτη, Νίνα Χρούστσεβα. Ωστόσο το μυστήριο περιπλέκεται καθώς οι αρχές του Ρόουντ Αϊλαντ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αιτία θανάτου του Σεργκέι Χρουστσόφ στην πόλη Κράνστοουν, ήταν τραυματισμός στο κεφάλι από πυροβόλο όπλο…

Οπως μετέδωσε το πρακτορείο TASS, επικαλούμενο στοιχεία του Associated Press, δεν υπάρχουν μαρτυρίες ότι πρόκειται για έγκλημα.

Το AP επικαλείται δηλώσεις του Τζόζεφ Ουέντελκιν, εκπροσώπου της ιατροδικαστικής υπηρεσίας του Ρόουντ Αϊλαντ, ότι αιτία θανάτου του ήταν τραύμα στο κεφάλι από πυροβόλο όπλο. Επίσης ο εκπρόσωπος της αστυνομικής διεύθυνσης του Κράνστοουν, Τόντα Παταλάνο, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν λόγοι που να συνηγορούν ότι πρόκειται για έγκλημα. Το αμερικανικό πρακτορείο δεν διευκρινίζει αν οι αμερικανικές αρχές εκτιμούν αν ο Σεργκέι Χρουστσόφ αυτοκτόνησε ή αν εξετάζουν την εκδοχή του ατυχήματος.

Ο Σεργκέι Χρουστσόφ γεννήθηκε στην Μόσχα το 1935. Το 1958 αποφοίτησε από το Ενεργειακό Ινστιτούτο της Μόσχας. Μετά την αποφοίτησή του εργάστηκε στον αμυντικό τομέα και ασχολήθηκε με την κατασκευή βαλλιστικών πυραύλων, πυραύλων-φορέων τύπου «Proton» και επανδρωμένων διαστημοπλοίων.

Το 1959 είχε συνοδεύσει τον πατέρα του στην ιστορική επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες –ο Νικίτα Χρουστσόφ υπήρξε ηγέτης της ΕΣΣΔ από το 1953 ως το 1964 όταν καθαιρέθηκε από την ομάδα του Λεονίντ Μπρέζνιεφ.

Το 1963 Σεργκέι τιμήθηκε με το βραβείο του Ήρωα της σοσιαλιστικής εργασίας ενώ έχει τιμηθεί και με το βραβείο Λένιν.

Το 1991 ο Σεργκέι Χρουστσόφ εγκαταστάθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου έδινε διαλέξεις για την ιστορία του Ψυχρού Πολέμου στο φημισμένο πανεπιστήμιο Μπράουν (Brown University), στο Πρόβιντενς του Ρόουντ Αϊλαντ. Εν συνεχεία απόκτησε την αμερικανική υπηκοότητα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...