210
Το Νοσοκομείο «Γεννηματάς» είναι ένα από αυτά όπου είχαν στηθεί ειδικά Isolation boxes για την υποδοχή ύποπτων περιστατικών |

Θετικός στον κορονοϊό ο διοικητής του Νοσοκομείου «Γεννηματάς»

Το Νοσοκομείο «Γεννηματάς» είναι ένα από αυτά όπου είχαν στηθεί ειδικά Isolation boxes για την υποδοχή ύποπτων περιστατικών
|

Θετικός στον κορονοϊό ο διοικητής του Νοσοκομείου «Γεννηματάς»

Εκλεισαν την Τετάρτη τα γραφεία των διοικητικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου «Γεννηματάς» στην Αθήνα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του «Protagon», δύο άτομα διαγνώστηκαν θετικά στον κορονοϊό.

Πρόκειται για τον διοικητή του νοσοκομείου και μία διοικητική υπάλληλο. Και οι δύο βρίσκονται σε καραντίνα.

Την ίδια στιγμή, ακόμη τέσσερα άτομα από τις διοικητικές υπηρεσίες έχουν εκδηλώσει συμπτώματα της νόσου Covid-19, έχουν υποβληθεί σε εργαστηριακό έλεγχο και αναμένονται τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις.

Διευκρινίζεται ότι η λειτουργία του νοσοκομείου συνεχίζεται κανονικά και έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία απολύμανσης του χώρου, αλλά και ιχνηλάτησης των επαφών, ώστε να μπουν σε κατ’ οίκον απομόνωση όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Μόνο επτά ημέρες η καραντίνα

Τα περιστατικά στα νοσοκομεία είναι «φυσιολογικό» να αυξάνονται λόγω της ακραία επιθετικής μεταδοτικότητας του ιού.

Τα αυστηρά μέτρα προφύλαξης, όπως έχουν τονίσει και οι επιστήμονες, είναι η λύση για να μην κολλήσει κάποιος κορονοϊό, ωστόσο όπως αποδεικνύεται δεν αποτελούν πανάκια, καθώς αρκετοί ειδικοί που γνωρίζουν καλά τους τρόπους αποφυγής της μόλυνσης, έχουν ήδη κολλήσει κορονοϊό.

Αυτός είναι και ο μεγαλύτερος φόβος των υγειονομικών αρχών, και στόχος είναι να μην προσβληθεί από τον κορονοϊό μεγάλος μέρος του προσωπικού του ΕΣΥ και καταρρεύσει το σύστημα.

Γι’ αυτό άλλωστε αποφασίστηκε από το υπουργείο Υγείας να μπαίνουν σε καραντίνα μόνο επτά ημέρες οι υγειονομικοί και όχι 14 ημέρες όπως οι πολίτες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...