264
Ο Τραμπ με τον Μπολσονάρο στο θέρετρο του προέδρου των ΗΠΑ στη Φλόριντα | REUTERS/Tom Brenner

Θρίλερ κορονοϊού για τον Μπολσονάρο και τον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2020, 17:57
Ο Τραμπ με τον Μπολσονάρο στο θέρετρο του προέδρου των ΗΠΑ στη Φλόριντα
|REUTERS/Tom Brenner

Θρίλερ κορονοϊού για τον Μπολσονάρο και τον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2020, 17:57

Το περασμένο Σάββατο ο Ντόναλντ Τραμπ καλωσόρισε στο Μαρ-α-Λάγκο, το θέρετρό του στη Φλόριντα τον Ζαΐχ Μπολσονάρο. Αγαπημένοι οι δυο τους καθώς μοιράζονται τις ίδιες αντιλήψεις. Το πρόβλημα όμως για τον αμερικανό πρόεδρο είναι ότι ο αμφιλεγόμενος βραζιλιάνος ομόλογός του ενδέχεται να έχει προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό.

Αυτό τουλάχιστον ανέφερε το Fox News, που δεν το λες και αντιπολιτευόμενο δίκτυο.

Οπως ανέφερε το Fox News, το απόγευμα της Παρασκευής (ώρα Ελλάδος), ο Λευκός Οίκος συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη, αφού -όπως σημείωσε το δίκτυο- υπήρξαν πληροφορίες πως ο Μπολσονάρο προσεβλήθη από τον Covid-19.

Σύμφωνα με το κανάλι, ένα συνεργάτης του Μπολσονάρο βρέθηκε θετικός στον ιό και αφού βραζιλιάνος πρόεδρος υποβλήθηκε σε εξετάσεις βγήκε και αυτός θετικός. Πρόκειται για τον Φάμπιο Βαϊνγκάρτεν, ο οποίος μάλιστα συνόδευε τον βραζιλιάνο πρόεδρο στη Φλόριντα και ποζάρισε (εδώ) δίπλα στον Τραμπ!

Το Fox News δεν διευκρίνισε ποιες ήταν οι πηγές του. Ωστόσο, ένας γιος του Μπολσονάρο είπε ότι ο πατέρας του δεν έχει τον ιό και δεν παρουσιάζει συμπτώματα. Τα περί αρνητικού δείγματος υποστήριξε και το ρωσικό RT. «Είχα ακούσει ότι στο πρώτο τεστ είχε βρεθεί θετικός, αλλά το δεύτερο ήταν αρνητικό» είπε ο Εντουάρντο Μπολσονάρο στο Fox.

Οι εκπρόσωποι του Λευκού Οίκου δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για να σχολιάσουν το θέμα.

Ο πρόεδρος Τραμπ πάντως είχε γνωστοποιήσει πως θα κάνει ανακοίνωση σχετική με την επιδημία στις 21.00 (ώρα Ελλάδας) σήμερα. Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος θα κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την αποδέσμευση ομοσπονδιακών πόρων που θα διατεθούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...