199
|

Θετικά στη μετάλλαξη Ομικρον τα δύο δείγματα από την Αθήνα

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 6 Δεκεμβρίου 2021, 13:13

Θετικά στη μετάλλαξη Ομικρον τα δύο δείγματα από την Αθήνα

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 6 Δεκεμβρίου 2021, 13:13

Θετικά ήταν τελικά τα δύο ύποπτα κρούσματα του κορονοϊού με τη μετάλλαξη Ομικρον στη χώρα μας, που είχε ανακοινώσει το Σάββατο ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Οι ειδικοί του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) επιβεβαίωσαν πως πρόκειται για τη μετάλλαξη Ομικρον, ενώ απομένουν κάποιες λεπτομέρειες από τη γονιδιακή ανάλυση.

Οι δύο ασθενείς είχαν επιστρέψει στην Αθήνα στις 27 Νοεμβρίου από ταξίδι στο νότιο τμήμα της Αφρικής, δηλαδή πριν από τη λήψη των ταξιδιωτικών περιορισμών

Στον ΕΟΔΥ σήμανε συναγερμός, καθώς νόσησαν και οι δύο, όχι με βαριά συμπτώματα μέχρι στιγμής, και τώρα νοσηλεύονται και παρακολουθούνται στενά στο «Λαϊκό» Νοσοκομείο.

Οι υποψίες ότι πρόκειται για τη Μετάλλαξη Ομικρον γεννήθηκαν όταν κατεγράφησαν επιπλέον χαρακτηριστικά του ιού από τα PCR τεστ στα οποία είχαν υποβληθεί.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο ο υπουργός Υγείας  είχε αναφέρει ότι «πρόκειται για δύο πολίτες που βρίσκονται στην Αθήνα εδώ και λίγες ημέρες, έχουν νοσήσει και πλέον παρακολουθούνται στενά για να δούμε εάν νοσούν από την μετάλλαξη δέλτα ή την μετάλλαξη όμικρον. Δείχνουν τα επιπλέον χαρακτηριστικά από τα PCR τεστ ότι ίσως πρόκειται για την μετάλλαξη Ομικρον. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι γίνονται όσα πρέπει για τον εντοπισμό τυχόν κρουσμάτων σε πολίτες που ήρθαν στην Ελλάδα πριν από τη λήψη των μέτρων».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...