198
|

Θεσσαλονίκη: Βανδαλισμοί σε pet-shop μετά τη θανάτωση των τζάγκουαρ

Protagon Team Protagon Team 25 Δεκεμβρίου 2018, 16:00

Θεσσαλονίκη: Βανδαλισμοί σε pet-shop μετά τη θανάτωση των τζάγκουαρ

Protagon Team Protagon Team 25 Δεκεμβρίου 2018, 16:00

Ομάδα αναρχικών πραγματοποίησε επιθέσεις σε καταστήματα ζώων αλλά και στον ζωολογικό κήπο της Θεσσαλονίκης σε αντίποινα στη θανάτωση δύο τζάγκουαρ στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο όταν είχαν βγει από τον προστατευμένο χώρο τους.

Μέλης της κατάληψης Terra Incognita κρέμασαν πανό στο ζωολογικό κήπο και πινακίδες με μηνύματα προς τους επισκέπτες του.

Τα κείμενα απευθύνονταν και στη διοίκηση του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου.

«Ποσώς μας ενδιαφέρει εάν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές, δη των υπαλλήλων της μπιζνας με την επωνυμία Αττικό ζωολογικό πάρκο», γράφουν.

Προσθέτουν ότι «τα ζώα δεν είναι ούτε εμπορεύματα ούτε εκθέματα, για την ηδονοβλεψία του κάθε μικροαστού, που θεωρεί την επίσκεψη σε μια φυλακή άγριας πανίδας κάτι το επιμορφωτικό.

» Αντίστοιχα, οι λειτουργοί του δεν είναι άμοιροι ευθυνών».

«Τα έμβια όντα μετατρέπονται σε πηγή κέρδους και σε αναψυχής. Τα pet-shop, ανάγουν τα ζώα σε εμπορεύματα. Κουνέλια, καναρίνια, ψάρια, ινδικά χοιρίδια, τρωκτικά, ερπετά, και τόσα άλλα, είναι λίγα παραδείγματα αιχμάλωτων ζώων μέσα σε γυάλινα κλουβιά.

Τα κλουβιά δεν τα θέλουμε πιο μεγάλα, τα θέλουμε καμμένα και άδεια. Επίθεση στους εχθρούς της ελευθερίας. Φωτιά στα θεάματα της κοινωνίας. Πόλεμος για την αναρχία, για την ολική καταστροφή του πολιτισμού», καταλήγουν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...