557
O 28χρονος που σκοτώθηκε, στη φωτογραφία (χρωματισμένος) που ανέβασε ο σύνδεσμος Super3, των οργανωμένων οπαδών του Aρη | Intimenews/Facebook

Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις για τον φόνο Βούλγαρου από χούλιγκαν

Protagon Team Protagon Team 6 Ιανουαρίου 2020, 15:59
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 06/01/2020 17:46
O 28χρονος που σκοτώθηκε, στη φωτογραφία (χρωματισμένος) που ανέβασε ο σύνδεσμος Super3, των οργανωμένων οπαδών του Aρη
|Intimenews/Facebook

Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις για τον φόνο Βούλγαρου από χούλιγκαν

Protagon Team Protagon Team 6 Ιανουαρίου 2020, 15:59
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 06/01/2020 17:46

Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και εννέα πλημμελήματα άσκησε ο εισαγγελέας πρωτοδικών εις βάρος των δύο νεαρών που συνελήφθησαν, κατηγορούμενοι για συμμετοχή στο οπαδικό επεισόδιο που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής της Θεσσαλονίκης και στοίχισε τη ζωή σε έναν 28χρονο Βούλγαρο.

Οι διωκόμενες πράξεις -κατά περίπτωση- αφορούν τα κακουργήματα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης και της συνέργειας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, όπως επίσης τα πλημμελήματα της συμπλοκής, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της διατάραξης κοινής ειρήνης, παραβάσεις των νόμων περί αθλητισμού και όπλων κ.ά.

Οι δύο κατηγορούμενοι, 24 και 26 ετών, παραπέμφθηκαν σε τακτική ανακρίτρια της Θεσσαλονίκης, από την οποία πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Πέμπτη και μέχρι τότε παραμένουν σε καθεστώς κράτησης.

Οπως έγινε γνωστό από δικαστικές πηγές, ένας εκ των δύο παραπάνω κατηγορούμενων φέρεται να είναι γιος αστυνομικού, ενώ οι αρχές ταυτοποίησαν την εμπλοκή τους στην υπόθεση αξιοποιώντας βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας στο σημείο.

Στο μεταξύ, το επόμενο 24ωρο αναμένεται να ολοκληρωθεί και να διαβιβαστεί στη Δικαιοσύνη η ιατροδικαστική έκθεση για τις συνθήκες θανάτου του αλλοδαπού, που φέρεται να δέχθηκε -μαζί με συμπατριώτες του- επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων που κρατούσαν διάφορα αντικείμενα. Αποτέλεσμα της φερόμενης επίθεσης ήταν να πέσει στο οδόστρωμα ο 28χρονος και στη συνέχεια να χτυπηθεί από διερχόμενο αυτοκίνητο.

Αυτό που αναμένεται να ξεκαθαρίσει η ιατροδικαστική εξέταση είναι εάν ο θάνατός του προήλθε από τα χτυπήματα των φερόμενων ως δραστών ή ήταν αποτέλεσμα της παράσυρσης από το αυτοκίνητο.

Ο εισαγγελέας αποφάσισε να διαχωρίσει τη δικογραφία ως προς την οδηγό του οχήματος που παρέσυρε τον άτυχο άνδρα.

Η 26χρονη που παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές αφέθηκε ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους, ενώ σε βάρος της ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια και εγκατάλειψη τροχαίου, σε βαθμό πλημμελήματος και οι δύο πράξεις. Παράλληλα, παραγγέλθηκε ως προς το δικό της σκέλος η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να προσκομιστούν τα πορίσματα της τροχαίας και του ιατροδικαστή.

Τι συνέβη

Το θανατηφόρο περιστατικό διαδραματίστηκε το απόγευμα της Κυριακής στην οδό Μαρία Κάλλας, προέκταση της παραλιακής λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου, κοντά στο Μέγαρο Μουσικής.

Αναφέρθηκε επίσης και ο τραυματισμός δύο συμπατριωτών του θύματος που διακομίστηκαν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο χωρίς η κατάστασή της υγείας τους να εμπνέει ανησυχία.

Στις αστυνομικές έρευνες συμμετέχει η υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Βόρειας Ελλάδας, καθώς συγκεντρώθηκαν στοιχεία που συνδέουν το συμβάν με οπαδικές διαφορές. Μάλιστα, για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο αρμόδιος για θέματα αθλητισμού εισαγγελέας πλημμελειοδικών.

Λουλούδια, ένα κασκόλ του Αρη και η φωτογραφία του θύματος, στο σημείο όπου σκοτώθηκε

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, ο 28χρονος Βούλγαρος είχε ταξιδέψει τα προηγούμενα 24ωρα μαζί με συμπατριώτες του από την πατρίδα τους στη Θεσσαλονίκη, για να παρακολουθήσουν την ποδοσφαιρική αναμέτρηση ανάμεσα στον Αρη και στον ΠΑΟΚ.

Ενα 24ωρο μετά το ντέρμπι στο «Κλεάνθης Βικελίδης», η παρέα των νεαρών που είχαν έρθει από την Βουλγαρία, περπατούσαν στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής όπου διαδραματίστηκε το αιματηρό επεισόδιο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η παραπάνω ομάδα ατόμων δέχθηκε επίθεση από δράστες, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, και κατά την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ., είναι οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια θανάτου του 28χρονου και για τον λόγο αυτόν διεξάγεται ιατροδικαστική έρευνα, το πόρισμα της οποίας θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία.

Εξετάζοντας μάρτυρες και αναλύοντας βιντεοληπτικό υλικό, οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση και άλλων ατόμων που εμπλέκονται στην υπό διερεύνηση επίθεση ενώ ο αριθμός τους εκτιμάται ότι προσεγγίζει τους 10.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...