653
Ο Πρωθυπουργός ποζάρει μπροστά στις παραλλαγές του νέου εμπορικού σήματος για τα μακεδονικά προϊόντα της Ελλάδας | INTIMEnews

Thessaloniki Summit: Aυτό είναι το τελικό σήμα για τα προϊόντα της Μακεδονίας

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2019, 16:42
Ο Πρωθυπουργός ποζάρει μπροστά στις παραλλαγές του νέου εμπορικού σήματος για τα μακεδονικά προϊόντα της Ελλάδας
|INTIMEnews

Thessaloniki Summit: Aυτό είναι το τελικό σήμα για τα προϊόντα της Μακεδονίας

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2019, 16:42

Με ένα μεγάλο Μ στο κέντρο και το σύνθημα «Μacedonia The GReat» (και παραλλαγές του όπως «Great Land», «Great Food», «Great Wine» κ.ο.κ), σε μπλε φόντο, παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του Thessaloniki Summit το νέο επίσημο συλλογικό σήμα που θα συνοδεύει τα μακεδονικά προϊόντα της Ελλάδας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η παρουσίαση του νέου σήματος που θα είναι η «σφραγίδα» η οποία θα συνοδεύει τα ελληνικά μακεδονικά προϊόντα στις διεθνείς αγορές, έγινε από τον πρόεδρο του ΣΕΒΕ-Συνδέσμου Εξαγωγέων, Γεώργιο Κωνσταντόπουλο, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και το σήμα θα κατατεθεί άμεσα στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο Αλικάντε.

Σε δήλωσή του αμέσως μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου, ο Πρωθυπουργός εξέφρρασε την ικανοποίησή του για το τελικό αποτέλεσμα, ευχόμενος το νέο συλλογικό σήμα να είναι «τυχερό και καλοτάξιδο».

Οπως υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης,  με το νέο σήμα αντιμετωπίζονται οι αρνητικές συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών, υποστηρίζοντας τους επαγγελματικούς φορείς της Βορείου Ελλάδος ώστε να κατοχυρώσουν μία ενιαία συλλογική ταυτότητα, η οποία θα ξεχωρίζει τα προϊόντα που θα παράγονται από εδώ και στο εξής στη μακεδονική γη.

 Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της δήλωσής του:

«Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει, σήμερα, το καινούργιο συλλογικό σήμα το οποίο θα συνοδεύει από εδώ και στο εξής τα Μακεδονικά προϊόντα και τις Μακεδονικές υπηρεσίες σε όλα τα μήκη και όλα τα πλάτη του κόσμου.

Είχα δεσμευθεί ότι θα αντιμετωπίσουμε τις αρνητικές συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών, υποστηρίζοντας τους επαγγελματικούς φορείς της Βορείου Ελλάδος ώστε να κατοχυρώσουν μία ενιαία συλλογική ταυτότητα, η οποία θα ξεχωρίζει τα προϊόντα τα οποία θα παράγονται από εδώ και στο εξής στη Μακεδονική γη.

Πιστεύω ότι αυτό το καλαίσθητο σήμα το οποίο παρουσιάζεται σήμερα και το οποίο άμεσα θα κατατεθεί στο Ευρωπαϊκό Γραφείο στο Αλικάντε, επιτυγχάνει αυτό το σκοπό.

Είμαι σίγουρος ότι είναι ένα σήμα το οποίο θα αγκαλιαστεί από όλους τους παραγωγούς της Μακεδονίας, καλύπτει και τις τρεις περιφέρειες: της Ανατολικής Μακεδονίας, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Δυτικής Μακεδονίας θα υποστηριχθεί από τις επιχειρήσεις και θα μας δώσει τη δυνατότητα να έχουμε μια κεντρική ταυτότητα για τα Μακεδονικά προϊόντα.

Μια ταυτότητα η οποία παραπέμπει, όπως βλέπετε, στο ένδοξο παρελθόν μας, αλλά ταυτόχρονα χαράσσει και με αυτοπεποίθηση το δρόμο για ένα πιο αισιόδοξο, για ένα πιο φωτεινό μέλλον.

Συγχαρητήρια και πάλι σε όλους τους φορείς οι οποίοι εργάστηκαν γι’ αυτό το σήμα. Εύχομαι να είναι τυχερό και καλοτάξιδο».

Κατά την παρουσίαση του νέου σήματος (δείτε το βίντεο κάτω), ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, διαβεβαίωσε πως «η επιλογή και η σχεδίαση έγινε με ιδιαίτερη προσοχή λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις παραμέτρους της Συμφωνίας των Πρεσπών ώστε να περιοριστούν οι αρνητικές συνέπειες της με σκοπό το σήμα να αποτελέσει ομπρέλα προστασίας για τα ελληνικά μακεδονικά προϊόντα».

Πλέον, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα παρουσιαστούν στις 13 Δεκεμβρίου οι ιδιαιτερότητες του σήματος αλλά και το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθηθεί.

Ο κ. Κωνταντόπουλος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Πρωθυπουργό, τον επικεφαλής δημιουργικού στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού, Στηβ Βρανάκη, και το Γραφείο του Πρωθυπουργού για τη συμπαράστασή τους στην προσπάθεια δημιουργίας του σήματος.

Από την πλευρά του, ο Ευστράτιος Τσαχπίνης της εταιρείας FOTONE που επιμελήθηκε το σήμα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα της γραφής του ονόματος Macedonia (με C ή με Κ).

Όπως επισήμανε, παρατηρήθηκε ότι οι αναζητήσεις «Μacedonia» με C είναι 400 εκατομμύρια έναντι 13,5 εκατ. με Κ, ενώ επιπρόσθετα διαπιστώθηκε ότι πολλές ελληνικές εταιρείες χρησιμοποιούν το C «καθώς είναι παγκοσμίως αποδεκτό».

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, επισημάνθηκε ακόμη ότι το συλλογικό σήμα δεν μπορεί να φέρει σημαίες ή εθνικά σύμβολα και γι αυτό άλλωστε δεν υπάρχει πουθενά το εθνόσημο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...