252
Στιγμιότυπο από τη διαμαρτυρία στο αεροδρόμιο | Parallaxi

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα 19 άτομα για τις διαμαρτυρίες σε τουρκικό προξενείο και αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2019, 08:58
Στιγμιότυπο από τη διαμαρτυρία στο αεροδρόμιο
|Parallaxi

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα 19 άτομα για τις διαμαρτυρίες σε τουρκικό προξενείο και αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2019, 08:58

Συνολικά 19 άτομα συνελήφθησαν και αναμένεται να οδηγηθούν, έως το μεσημέρι της Παρασκευής, στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, για τις δύο διαμαρτυρίες ενάντια στις πολεμικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη βόρεια Συρία. Η πρώτη έγινε στην αυλή του τουρκικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη και η δεύτερη στον αερολιμένα «Μακεδονία».

Για την υπόθεση του αεροδρομίου συνελήφθησαν επτά άτομα, πέντε άνδρες και δύο γυναίκες, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους αφορά το αδίκημα της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας, που διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος.

Οπως έγινε γνωστό, προέβησαν σε διαμαρτυρία, αργά  το απόγευμα της Πέμπτης, κοντά στα εκδοτήρια των Τουρκικών Αερογραμμών (Turkish Airlines) φωνάζοντας συνθήματα και ανοίγοντας πανό. Συνελήφθησαν λίγο αργότερα από αστυνομικούς και ενώ επιχείρησαν να απομακρυνθούν από το σημείο με λεωφορείο.

Είχε προηγηθεί λίγες ώρες νωρίτερα, η διαμαρτυρία 12 ατόμων (11 άνδρες και μία γυναίκα) στην αυλή του τουρκικού προξενείου, που συνελήφθησαν διότι ξεδίπλωσαν πανό ενάντια στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, φωνάζοντας συνθήματα αλληλεγγύης στον κουρδικό λαό. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους αφορά τα πλημμελήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης και της έκθεσης σε κίνδυνο αντιποίνων (άρθρο 141 Π.Κ.).

Στιγμιότυπο από τη διαμαρτυρία στο τουρκικό προξενείο

Με αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε ιστοσελίδα που φιλοξενεί απόψεις αντιεξουσιαστών και αναρχικών έγινε γνωστό ότι τα άτομα που συμμετείχαν στις παραπάνω διαμαρτυρίες είναι μέλη των αυτοαποκαλούμενων αναρχικών συλλογικοτήτων «Ρουβίκωνας», «Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης» και «Pueblo».

Ενόψει της μεταγωγής των συλληφθέντων στην εισαγγελία έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης από άτομα του αντιεξουσιαστικού και αναρχικού χώρου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...