154
Στιγμιότυπο από τα επεισόδια της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη | ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/Intime

Θεσσαλονίκη: Νέα επεισόδια το βράδυ για τον τραυματισμό του 16χρονου

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2022, 09:05
Στιγμιότυπο από τα επεισόδια της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη
|ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/Intime

Θεσσαλονίκη: Νέα επεισόδια το βράδυ για τον τραυματισμό του 16χρονου

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2022, 09:05

Με μολότοφ, οδοφράγματα, φωτιές και πετροπόλεμο συνεχίστηκαν για δεύτερη νύχτα στη δυτική Θεσσαλονίκη οι διαμαρτυρίες από ομάδες Ρομά για τον βαρύτατο τραυματισμό του 16χρονου από πυρά αστυνομικού.

Πολύωρη ήταν η ένταση στο κτίριο της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας, στη Μενεμένη, όπου από τις 10 το βράδυ και ανά διαστήματα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, εκδηλώθηκαν επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών, άλλοτε με αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ κι άλλοτε με πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα. Στην περιοχή στήθηκαν οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων που παραδόθηκαν στις φλόγες.

Μία δεύτερη εστία έντασης εκδηλώθηκε τα μεσάνυχτα στην οδό Λαγκαδά, μετά την πεζογέφυρα της Σταυρούπολης. Στο σημείο αυτό, οι διαμαρτυρόμενοι απέκλεισαν για δύο ώρες το οδόστρωμα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, βάζοντας φωτιές σε κάδους με σκουπίδια, ενώ πετούσαν αντικείμενα σε αστυνομικούς που κλήθηκαν επιτόπου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις απαντούσαν με ρίψεις χημικών στις επιθέσεις που δέχονταν, ενώ χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση φλεγομένων κάδων απορριμμάτων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News