288
Παράνομοι μετανάστες βρίσκουν προσωρινό κατάλυμα στα παρτέρια της Πλατείας Αριστοτέλους |

Θεσσαλονίκη: Μαχαιρώματα, υπνόσακοι στην Αριστοτέλους και άγρια καταδίωξη λαθροδιακινητών

Protagon Team Protagon Team 7 Οκτωβρίου 2018, 10:56
Παράνομοι μετανάστες βρίσκουν προσωρινό κατάλυμα στα παρτέρια της Πλατείας Αριστοτέλους
|

Θεσσαλονίκη: Μαχαιρώματα, υπνόσακοι στην Αριστοτέλους και άγρια καταδίωξη λαθροδιακινητών

Protagon Team Protagon Team 7 Οκτωβρίου 2018, 10:56

Σκηνές από κινηματογραφική ταινία εκτυλίχθηκαν λίγο πριν από τις 9 το πρωί στη Θεσσαλονίκη, όταν αστυνομικοί εντόπισαν και καταδίωξαν ΙΧ με παράνομους μετανάστες και τους διακινητές τους.

Συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό, στις 8.45 π.μ. άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν ένα αυτοκίνητο μάρκας Οpel που κινείτο ύποπτα και στο οποίο (όπως διαπιστώθηκε) επέβαιναν εννέα άτομα:  δύο διακινητές και επτά πρόσφυγες/μετανάστες.

Οταν έγινε σήμα στον οδηγό του ΙΧ σταματήσει, εκείνος δεν υπάκουσε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε κινηματογραφική καταδίωξη στην οδό Λαγκαδά, η οποία κατέληξε σε τροχαίο, με το όχημα να πέφτει πάνω σε ένα άλλο και μία μοτοσυκλέτα.

Από το τροχαίο δεν υπήρξαν τραυματισμοί και οι επιβαίνοντες στο ΙΧ συνελήφθησαν.

Τις τελευταίες ημέρες, η κατάσταση με τις αφίξεις παράτυπων μεταναστών στην πόλη της Θεσσαλονίκης έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Οι διακινητές παραλαμβάνουν τους πρόσφυγες/μετανάστες από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και τους μεταφέρουν στην πόλη, η οποία λειτουργεί ως ενδιάμεσος -προσωρινός προορισμός.

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, η «ταρίφα» για κάθε μεταφορά ανέρχεται στις 2.000 ευρώ, ενώ συχνά οι λαθροδιακινητές παρατούν τα θύματά τους λίγο έξω από την πόλη, αφήνοντάς τα στην τύχη τους.

Εξού και οι εικόνες άτυπου καταυλισμού που αντίκρισαν τη νύχτα του Σαββάτου όσοι κατέβαιναν την πλατεία Αριστοτέλους, με δεκάδες μετανάστες από το Ιράκ να έχουν απλώσει υπνόσακους βρίσκοντας προσωρινό καταφύγιο στα παγκάκια και τα παρτέρια της πλατείας (δείτε κάτω τις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το protothema.gr) λίγα μέτρα μακριά από το αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου.

Tη νύχτα που πέρασε, σημειώθηκε και ένα αιματηρό επεισόδιο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όταν ομάδα παράνομων μεταναστών – πιθανότατα Αλγερινοί- επιτέθηκε και μαχαίρωσε έναν ομοεθνή τους (φωτογραφία κάτω από thestival.gr)  στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Παύλου Μελά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...