226
|

Θεσσαλονίκη: Η ώρα του λογαριασμού για τα πάρτι στα Λαδάδικα την παραμονή του lockdown

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2020, 16:57

Θεσσαλονίκη: Η ώρα του λογαριασμού για τα πάρτι στα Λαδάδικα την παραμονή του lockdown

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2020, 16:57

Μετά το ξεφάντωμα μέχρι πρωίας και τα Instagram stories για την «τελευταία νύχτα πριν το lockdown», έφθασε η ώρα του… λογαριασμού για όσους οργάνωσαν ή/και συμμετείχαν (εδώ) στα corona-πάρτι στα Λαδάδικα, την παραμονή της έναρξης ισχύος του πρώτου lockdown στη Θεσσαλονίκη, τον περασμένο Οκτώβριο.

«Τελευταίο βράδυ, μέχρι το επόμενο αδέλφια», έγραφαν το βράδυ της Πέμπτης, 29 Οκτωβρίου, οι θαμώνες νυχτερινού μαγαζιού σε αναρτήσεις τους στο Instagram και τώρα τα stories  που «ανέβαζαν» εκείνη τη νύχτα, βρίσκονται στο… «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ., με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Συμπεριφορές όπως αυτή στα Λαδάδικα και νωρίτερα το καλοκαίρι σε beach bar της Χαλκιδικής λειτούργησαν ως πολλαπλασιαστές της διασποράς του κορονοϊού στην πόλη, ανοίγοντας την πόρτα στον ιό ακόμη και σε οίκους ευγηρίας (εδώ) με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα (εδώ).

Της έρευνας της ΕΛ.ΑΣ είχε προηγηθεί η παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, που είχε δώσει σχετική εντολή στην εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, Παναγιώτα Γκίκα, για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Με την εισαγγελική παραγγελία ζητείτο να εξεταστεί εάν παραβιάστηκαν οι διατάξεις περί συναθροίσεων αναφορικά με τον αριθμό των θαμώνων που βρέθηκαν σε συγκεκριμένο μαγαζί και το ωράριο λειτουργίας, όπως επίσης εάν τελέστηκε το αδίκημα περί διάδοσης μολυσματικών ασθενειών με το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...