336
O νέος πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ εξηγεί το πρόβλημα. Πίσω του μέλος του συνεργείου καθαρισμού επί το έργον | Facebook/Νίκος Ταχιάος

Θεσσαλονίκη: Εβαψαν και δεύτερο συρμό του Μετρό – και τώρα δόθηκε εντολή να καθαριστεί

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2019, 15:48
O νέος πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ εξηγεί το πρόβλημα. Πίσω του μέλος του συνεργείου καθαρισμού επί το έργον
|Facebook/Νίκος Ταχιάος

Θεσσαλονίκη: Εβαψαν και δεύτερο συρμό του Μετρό – και τώρα δόθηκε εντολή να καθαριστεί

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2019, 15:48

Η αρχή είχε γίνει τον περασμένο Μάιο, λίγο μετά από εκείνη την κωμικοτραγική προεκλογική φιέστα παρουσίασης ενός συρμού του (ανύπαρκτου ακόμη) Μετρό της Θεσσαλονίκης. Τότε κάποιοι –για άλλους βάνδαλοι και για άλλους καλλιτέχνες– είχαν γεμίσει τον συρμό με γκράφιτι.

Πέρασαν μήνες, άλλαξε η κυβέρνηση, άλλαξε και η διοίκηση της Αττικό Μετρό ΑΕ, ήρθε και δεύτερος συρμός, αλλά οι συνήθειες των σαλονικιών «εικαστικών» δεν άλλαξαν. Ετσι, την Τετάρτη αποκαλύφθηκε ότι κάποιοι έβαψαν και τον δεύτερο συρμό, σε μια εξέλιξη που τουλάχιστον εκθέτει όσους έχουν αναλάβει τη φύλαξη του αμαξοστασίου.

Αυτό το συμβάν ανάγκασε τον νέο πρόεδρο της Αττικό Μετρό ΑΕ, Νίκο Ταχιάο, να παρέμβει. Μολονότι, όπως εξήγησε, η εταιρεία δεν έχει παραλάβει ακόμα το έργο και άρα δεν είναι αυτή υπεύθυνη για τη φύλαξη και συντήρηση των συρμών, δόθηκε εντολή στον ανάδοχο να καθαρίσει τις μπογιές. Αυτό ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω των social media, όπου ανέφερε:

«Αν και η αναγραφή γκράφιτι στο τρένο δεν αφορά την Αττικό Μετρό Α.Ε., όσο δεν έχει παραληφθεί το έργο, αλλά τον κατασκευαστή, είμαι υποχρεωμένος να κάνω δύο σχόλια:

1. Ένα σύνηθες για τα σιδηροδρομικά οχήματα γεγονός και οπωσδήποτε αναστρέψιμο, στην Θεσσαλονίκη έγινε είδηση. Ο λόγος είναι ότι το έργο του μετρό για πολλούς λόγους, κυρίως εγχώριους, καταγράφεται πότε ως ανέκδοτο και πότε ως δράμα. Η πρώτη εντολή που ως νέα διοίκηση της ΑΜ, έχουμε από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό κύριο Καραμανλή, είναι να επαναφέρουμε το μέτρο εμμένοντας στην τεχνοκρατική διάσταση της διαχείρισης του έργου και καθόλου στην επικοινωνιακή.

2. Ο ανάδοχος πήρε οδηγία να καθαρίσει αμέσως τον συρμό και να βελτιώσει τα μέτρα ασφαλείας, με δεδομένο ότι σε δύο μήνες το πολύ, η γραμμή στο αμαξοστάσιο θα έχει ρεύμα. Αυτήν την ώρα, ο καθαρισμός θα πρέπει να έχει τελειώσει, ως συμβολισμός της δεύτερης εντολής της πολιτικής ηγεσίας ότι στο έργο θα επανέλθει η ταχύτητα. Επιταχύνουμε λοιπόν και αυτό θα φανεί σύντομα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...