242
Συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης | grtimes.gr

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες για τα επεισόδια στο ΑΠΘ

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2022, 14:44
Συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης
|grtimes.gr

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες για τα επεισόδια στο ΑΠΘ

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2022, 14:44

Ελεύθεροι αφέθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου, σύμφωνα με πληροφορίες του grtimes.gr, οι τρεις συλληφθέντες των επεισοδίων που έγιναν την Παρασκευή το βράδυ εντός και εκτός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Νωρίτερα στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης είχε οδηγηθεί για να δικαστεί ο 27χρονος που συνελήφθη για εμπλοκή στα επεισόδια που σημειώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής στο ΑΠΘ, εντός κι εκτός του πανεπιστημιακού κάμπους της πόλης.

Στο ίδιο δικαστήριο είχαν παραπέμφθεί και οι δύο συλληφθέντες (24 και 21 ετών) για την ένταση το απόγευμα της Παρασκευής στο ΑΠΘ, κατά τη διαμαρτυρία φοιτητών ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία.

Σε βάρος του 27χρονου συλληφθέντος για τα επεισόδια τη νύχτα, ο οποίος δεν φέρει φοιτητική ιδιότητα, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης και βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων (αντίσταση). Οσον αφορά στους άλλους δύο, όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για φοιτητές, ενώ διώκονται για διατάραξη κοινής ειρήνης και απείθεια.

Η δίκη των δύο φοιτητών κατηγορούμενων αναβλήθηκε για την Τετάρτη επειδή έλειπαν οι μάρτυρες αστυνομικοί ενώ το δικαστήριο ήρε την κράτηση τους.

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ανέβαλε και την εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά τον 27χρονο κατηγορούμενο επειδή ο ίδιος ζήτησε να προετοιμάσει την υπεράσπιση του. Και αυτός αφέθηκε ελεύθερος.

Υπενθυμίζεται ότι δεν έγινε χρήση χημικών στον χώρο της μουσικής συναυλίας στο ΑΠΘ, ούτε κινήθηκαν δυνάμεις της εναντίον των ατόμων που την παρακολουθούσαν, όπως τονίζεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τα επεισόδια που έγιναν τη νύχτα στο πανεπιστημιακό κάμπους και εν συνεχεία, στο κέντρο της πόλης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...