596
Φωτογραφία αρχείου από ΜΕΘ | Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Θεσσαλονίκη: Στη μάχη κατά του κορονοϊού 10 εθελόντριες νοσηλεύτριες από την Κρήτη

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2020, 11:45
Φωτογραφία αρχείου από ΜΕΘ
|Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Θεσσαλονίκη: Στη μάχη κατά του κορονοϊού 10 εθελόντριες νοσηλεύτριες από την Κρήτη

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2020, 11:45

Συγκινούν οι 10 νοσηλεύτριες με ειδίκευση στις ΜΕΘ, που προσφέρθηκαν να μεταβούν από την Κρήτη σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης για να βοηθήσουν τις συναδέλφους τους στην τιτάνια προσπάθειά τους για τη φροντίδα των ασθενών με κορονοϊό.

Το απόγευμα της Τετάρτης, οι 10 νοσηλεύτριες ταξίδεψαν από το Ηράκλειο στη Θεσσαλονίκη.

Οι νοσηλεύτριες αναχώρησαν στις 17:30 και στο αεροδρόμιο τις συνάντησε η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Ελένη Μπορμπουδάκη, για να τις συγχαρεί και να τους ευχηθεί καλή επιτυχία στο έργο τους.

Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», τις υποδέχθηκε ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας και Θράκης, Δημήτρης Τσαλικάκης.

Οι 10 νοσηλεύτριες, οι οποίες εργάζονται σε νοσοκομεία των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων της Κρήτης, θα ενισχύσουν σημαντικά το δύσκολο έργο των συναδέλφων τους, λόγω της εμπειρίας που διαθέτουν σε αντιμετώπιση περιστατικών σε ΜΕΘ, αναισθησιολογικές και άλλες κλινικές.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, θα αρχίσουν να εργάζονται στο «Ιπποκράτειο» από την Πέμπτη.

Την ίδια στιγμή, τρεις νοσηλεύτριες θα μεταβούν εθελοντικά από τα Ιωάννινα στη Θεσσαλονίκη.

Σε ανάρτησή του ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Νίκος Κατσακιώρης, ανέφερε: «Συντασσόμενοι απολύτως με το πνεύμα του υπουργού Υγείας, ότι όλη η Ελλάδα είναι πλέον μια υγειονομική περιφέρεια και αναλογιζόμενοι πλήρως το χρέος του καθενός μας, για τη μάχη που δίνεται πανελλαδικά με τον κορονοϊό, χαιρετίζουμε συγκινημένοι σήμερα την πρωτοβουλία της Μαρίας, της Ελένης και της Δήμητρας να δηλώσουν έμπρακτα το “παρών” σ΄αυτή τη μάχη, ζητώντας από τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη την μετακίνησή τους, ώστε να βρεθούν άμεσα στο πλάι των συναδέλφων τους στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, που τον τελευταίο καιρό δοκιμάζονται».

Σακελλαροπούλου: Υποδειγματική πράξη αλληλεγγύης και προσφοράς

Για μια υποδειγματική πράξη αλληλεγγύης και προσφοράς, που αξίζει τον σεβασμό όλων μας, κάνει λόγο με ανάρτησή της στο Twitter η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου, τονίζοντας ότι 10 νοσηλεύτριες από την Κρήτη, με εξειδίκευση στις ΜΕΘ, μεταβαίνουν εθελοντικά στο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης για να ενισχύσουν τους συναδέλφους τους στη μάχη κατά της πανδημίας.

Κικίλιας: Υποκλίνομαι στο μεγαλείο ψυχής και τη λεβεντιά τους

«Την περασμένη εβδομάδα, δήλωσα από τη Θεσσαλονίκη ότι όλη η Ελλάδα είναι πλέον μία υγειονομική περιφέρεια και η κάθε υγειονομική περιφέρεια θα στηρίζει την άλλη», είπε ο κ. Κικίλιας και ενημέρωσε πως «σήμερα το βράδυ φτάνουν με πτήση από το Ηράκλειο στη Θεσσαλονίκη, 10 νοσηλεύτριες από νοσοκομεία της Κρήτης, οι οποίες έχουν εξειδίκευση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας».

«Η Βασιλική, η Ολυμπία, η Ευαγγελία, η Αρτεμις, η Κατερίνα, η Μαλαματή, η Ευφροσύνη, η Ανθή, η Χρυσούλα και η Πηνελόπη δήλωσαν εθελοντικά ότι μπαίνουν στην πρώτη γραμμή της μάχης στο πλάι των συναδέλφων τους στη Βόρεια Ελλάδα» και έτσι από την Πέμπτη «αναλαμβάνουν υπηρεσία στο «Ιπποκράτειο».

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως οι 10 νοσηλεύτριες «δεν είναι οι μόνες», καθώς σύμφωνα με διοικητές Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας, «από περιοχές που δεν πλήττονται τόσο πολύ, και άλλοι δήλωσαν ότι θέλουν να πάνε στη Θεσσαλονίκη, στη Βόρεια Ελλάδα για να βοηθήσουν».

«Υποκλίνομαι στο μεγαλείο ψυχής και τη λεβεντιά αυτών των παιδιών. Υποκλίνομαι και δεσμεύομαι σ’ αυτούς, αλλά και σε όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους του Ε.Σ.Υ., που αγωνίζονται ηρωικά σε αυτή την πρωτοφανή πανδημία, ότι θα τους σταθούμε και θα τους στηρίξουμε έμπρακτα, όπως μας στέκονται και μας στηρίζουν μέρα-νύχτα, μήνες τώρα. Υποκλίνομαι», πρόσθεσε ο υπουργός.

Καράογλου: Μάθημα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς

Τις ευχαριστίες του εξέφρασε και ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Θεόδωρος Καράογλου.

«Η Κρήτη στέκεται στο πλευρό της Μακεδονίας για ακόμα μια φορά. Η ευγενική χειρονομία τους είναι μάθημα αλληλεγγύης, συνεισφοράς, κοινωνικής ευαισθητοποίησης και ανθρωπιάς. Είναι ένα πολύτιμο μάθημα ζωής, τα διδάγματα του οποίου πρέπει να αποτελέσουν φωτεινό παράδειγμα. Είμαι σίγουρος πως η υποδειγματική τους πράξη θα βρει και άλλους μιμητές. Μονάχα ενωμένοι θα μπορέσουμε να βγούμε νικητές από τον πόλεμο που δίνουμε καθημερινά με την πανδημία», υπογραμμίζει ο υφυπουργός σε δήλωσή του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...