248
Φωτογραφία Αρχείου | ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / IntimeNews

Θεσσαλονίκη: Επίθεση σε ιερέα που προέτρεπε τον κόσμο να εμβολιαστεί [video]

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουλίου 2021, 20:52
Φωτογραφία Αρχείου
|ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / IntimeNews

Θεσσαλονίκη: Επίθεση σε ιερέα που προέτρεπε τον κόσμο να εμβολιαστεί [video]

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουλίου 2021, 20:52

Ενταση επικράτησε κατά τη διάρκεια του εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, στην Νέα Ευκαρπία Θεσσαλονίκης. Ομάδα πιστών επιτέθηκαν φραστικά στον μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, Βαρνάβα όταν εκείνος τους προέτρεψε να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού.

Όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο, την ώρα που ο μητροπολίτης μιλούσε για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού, κάποιοι άρχισαν να ουρλιάζουν «αίσχος» και «ντροπή σας», ενώ στην συνέχεια του επιτέθηκαν και φραστικά. Επικράτησε ένταση και πολλοί αποχώρησαν εξοργισμένοι.

Ο μητροπολίτης αναφέρθηκε στην ιδιότητά του ως πρόεδρος του γηροκομείου, προκειμένου να τονίσει την αναγκαιότητα να προφυλαχθεί η υγεία των γηραιότερων, ωστόσο επικράτησαν οι φωνές των αντιεμβολιαστών, που διαμαρτύρονταν και γιούχαραν.

«Να διαφυλάξουμε τους γέροντες πατέρες και αδελφούς μας», τόνιζε ο μητροπολίτης από την πλευρά του.

Και δεύτερο περιστατικό στη Ζάκυνθο

Έκρυθμο ήταν το κλίμα και στο πανηγύρι που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στα Πηγαδάκια της Ζακύνθου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα του Ιαματικού, με αφορμή τους εμβολιασμούς και την πανδημία.

Την ώρα που ακούγονταν οι ψαλμωδίες, ο εφημέριος του ναού στο κήρυγμά του κάλεσε το ποίμνιο να είναι προσεκτικό με τα υγειονομικά μέτρα προκειμένου να τελειώσει η πανδημία. Κάποια στιγμή κάλεσε τον κόσμο να εμβολιαστεί.

Στο σημείο αυτό, ένας πολίτης εξαγριώθηκε με την προτροπή για εμβολιασμό φωνάζοντας «αίσχος». Οι φωνές του γίνονταν όλο και πιο έντονες και πλησίαζε όλο και πιο κοντά στον ιερέα υψώνοντας τα χέρια του και φωνάζοντας πως είναι «ντροπή» να λέγονται αυτά και να ακούγεται και ο εθνικός ύμνος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...