172
Οι ουρές των κατοίκων της Θεσσαλονίκης για ένα δωρεάν τεστ έδωσε μια εικόνα για τη διασπορά του κορονοϊού στην πόλη | © Intime p.a.

Θεσσαλονίκη: 252 θετικοί στον κορονοϊό από τα rapid tests στη Νέα Παραλία – στο 7,4% η θετικότητα

Protagon Team Protagon Team 30 Οκτωβρίου 2020, 12:45
Οι ουρές των κατοίκων της Θεσσαλονίκης για ένα δωρεάν τεστ έδωσε μια εικόνα για τη διασπορά του κορονοϊού στην πόλη
|© Intime p.a.

Θεσσαλονίκη: 252 θετικοί στον κορονοϊό από τα rapid tests στη Νέα Παραλία – στο 7,4% η θετικότητα

Protagon Team Protagon Team 30 Οκτωβρίου 2020, 12:45

Εξαιρετικά υψηλό είναι το επιδημιολογικό φορτίο της Θεσσαλονίκης, όπως αποδεικνύεται από έναν ακόμη παρονομαστή, τα rapid tests.

Χθες, Πέμπτη, στη Νέα Παραλία πραγματοποιήθηκαν 3.402 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 252 άτομα θετικά στον κορονοϊό.

Ο δείκτης θετικότητας στο συγκεκριμένο δείγμα, και όχι σε ολόκληρη την πόλη, ήταν 7,41%, κάτι που σημαίνει ότι είναι αρκετά υψηλός. Ο ίδιος δείκτης στο σύνολο της χώρας χθες ήταν λίγο πάνω από το 10%.

Οπως επισήμανε πρόσφατα ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και υπεύθυνος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ έχει θέσει ως όριο το 4% (εδώ), ενώ ο ΕΟΔΥ θεωρεί ως ελεγχόμενο ένα ποσοστό μεταξύ 2,5-5%.

Ο Δημοσθένης Σαρρηγιάνης, καθηγητής στο ΑΠΘ, παρατήρησε ότι αν κάνουμε την αναγωγή, η Θεσσαλονίκη έχει στην πραγματικότητα 60.000 κρούσματα!

Ανεβαίνει η μέση ηλικία

Η διάμεση ηλικία όσων ανιχνεύθηκαν στη Νέα Παραλία θετικοί στον κορονοϊό είναι τα 32 έτη. Μία αύξηση του μέσου όρου ηλικίας που φοβούνται οι ειδικοί, καθώς σημαίνει ότι οι νέοι έχουν αρχίσει να μεταδίδουν τον κορονοϊό σε γονείς και ηλικιωμένους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...