383
Βαθιά νυχτωμένοι όσοι στη ΝΔ ονειρεύονται «όχι αυτοδυναμία, αλλά (ακόμα και) πρωτιά στις κάλπες», λέει ο «κόκκινος» Θανάσης Θεοχαρόπουλος | INTIMEnews

Θεοχαρόπουλος: Βάζω πλάτη και «κατεβαίνω» με σταυρό, όχι στο Επικρατείας

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2019, 13:13
Βαθιά νυχτωμένοι όσοι στη ΝΔ ονειρεύονται «όχι αυτοδυναμία, αλλά (ακόμα και) πρωτιά στις κάλπες», λέει ο «κόκκινος» Θανάσης Θεοχαρόπουλος
|INTIMEnews

Θεοχαρόπουλος: Βάζω πλάτη και «κατεβαίνω» με σταυρό, όχι στο Επικρατείας

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2019, 13:13

Λίγα μόλις 24ωρα μετά την υπουργοποίησή του και την ανάληψη των καθηκόντων του στο υπουργείο Τουρισμού, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος έσπεσε να διευκρινίσει ότι τα «ευχαριστήρια» του Αλέξη Τσίπρα δεν θα συνεχιστούν με μία θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7, στις προσεχείς εθνικές εκλογές θα κατέλθει υποψήφιος με σταυρό και όχι στο Επικρατείας.

«Εγώ βάζω πλάτη στα δύσκολα», θέλησε να υπογραμμίσει, υπενθυμίζοντας ότι και το 2013 άφησε την καρέκλα όταν «έπεσε το μαύρο» στην ΕΡΤ.

Αντιθέτως, «σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν έχουν μάθει να αφήνουν την καρέκλα», τόνισε κάνοντας πως δεν βλέπει το παροιμιώδες δέσιμο των νέων του (πια) «συντρόφων» στη δική τους καρέκλα. «Τότε», είπε, «μετά το μαύρο στην ΕΡΤ, κάποιοι έγιναν υπουργοί του Σαμαρά και η Φώφη Γεννηματά έγινε υπουργός του Σαμαρά».

Συνεχίζοντας την επίθεση στους πρώην συνοδοιπόρους του στο Κίνημα Αλλαγής, ο κ. Θεοχαρόπουλος υποστήριξε ότι «τους ενοχλεί η Προοδευτική Συμμαχία [του Αλέξη Τσίπρα] γιατί βλέπουν ότι ανασυγκροτείται ο χώρος», ενώ ταυτόχρονα χαρακτήρισε στρατηγικής σημασίας τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, «κόντρα στις συντηρητικές πολιτικές και την ακροδεξιά».

Οσο για το αποτέλεσμα των εκλογών, ο υπουργός Τουρισμού – σε μία ακόμη προσπάθεια τόνωσης του ηθικού των «συντρόφων» στον ΣΥΡΙΖΑ- τόνισε χαρακτηριστικά πως είναι βαθιά νυχτωμένοι όσοι ονειρεύονται «όχι αυτοδυναμία, αλλά (ακόμα και) πρωτιά στις κάλπες».

Παρά τη σιγουριά του όμως, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει και πάλι πρώτο κόμμα, κατήγγειλε ότι ΝΔ και ΚΙΝΑΛ έχουν ήδη συμφωνήσει να συγκυβερνήσουν σε περίπτωση νίκης της ΝΔ στις εκλογές, δίχως αυτοδυναμία, κάνονταας παράλληλα λόγο για στρατηγική σύμπλευση των δυο σε όλα τα σημαντικά θέματα.

Στη συνέντευξή του ο κ. Θεοχαρόπουλος κλήθηκε επίσης να απαντήσει (εν όψει και της έναρξης της συζήτησης στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση) τι έχει αλλάξει από την ημέρα εκείνη που ο ίδιος (ως μέλος τότε του ΚΙΝΑΛ) δεν έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη Τσίπρα.

«Εχουν αλλάξει πολλά από τότε», προσπάθησε να εξηγήσει, αναφέροντας ενδεικτικά το κυβερνητικό διαζύγιο με τον Καμμένο, την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από το ΚΙΝΑΛ και το άνοιγμα Τσίπρα στην Κεντροαριστερά, με το «περιτύλιγμα» της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Απαντώντας τέλος στην κριτική που δέχεται για την εντυπωσιακή του μεταπήδηση στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος επέστρεψε τα «πυρά» αποκαλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη  «μετρ των μεταγραφών στη Βουλή». Μίλησε μάλιστα για «γαλάζιες» μετεγγραφές εν αναμονή υπουργών, που άλλαξαν -όπως είπε- τη θέση τους στη Συμφωνία των Πρεσπών.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...