192
Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ | SKAI/WebTV

Θεοχάρης: Το πρώτο 15ήμερο του Αυγούστου ανοίγει η κρουαζιέρα

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουλίου 2020, 11:06
Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ
|SKAI/WebTV

Θεοχάρης: Το πρώτο 15ήμερο του Αυγούστου ανοίγει η κρουαζιέρα

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουλίου 2020, 11:06

Πριν από τις 15 Αυγούστου πρόκειται να ανοίξει εκ νέου η κρουαζιέρα, προανήγγειλε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος επισήμανε ότι τρεις εταιρείες είναι έτοιμες να προσεγγίσουν τα ελληνικά νησιά, ενώ ενδιαφέρονται άλλες τρεις.

Σε δηλώσεις του τη Δευτέρα στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, το Ισραήλ και άλλες χώρες, από τουρίστες που επιθυμούν να επισκεφθούν την Ελλάδα. «Εχουμε πολλά μηνύματα από ταξιδιωτικούς πράκτορες, που μας λένε ότι έχουμε μεγάλη ζήτηση για τη χώρα», είπε.

Ως το τέλος Αυγούστου δεν θα υπάρξει αύξηση του αριθμού των επιβατών στα πλοία της ακτοπλοΐας, διευκρίνισε ακόμη ο κ. Θεοχάρης.

Πρόσθεσε ότι από τον Απρίλιο θα έχουμε επτά απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ, κάτι που είχαμε να δούμε πολλές δεκαετίες.

Σχετικά με τις καταγγελίες εργαζομένων στον χώρο του τουρισμού, σημείωσε ότι υπάρχουν οι υπηρεσίες του ΣΕΠΕ και οι υπόλοιπες που εξετάζουν αυτές τις υποθέσεις. Τέλος, για τους πληττόμενους κλάδους επισήμανε ότι έχει γίνει μια σημαντική αλλαγή, φεύγοντας από τους ΚΑΔ και πηγαίνοντας επί του πραγματικού, επί της μείωσης του τζίρου. Οταν υπάρχει μια μείωση του τζίρου 50% σε αυτό το τρίτο τρίμηνο του τουρισμού, τότε θεωρείται μια επιχείρηση πληττόμενη, ανεξάρτητα από τον ΚΑΔ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...