251
Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, δεξιά, στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη | Ant1

Θεοδωρικάκος: Τι θα γίνει με την εστίαση και τους παιδικούς σταθμούς

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2020, 10:20
Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, δεξιά, στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη
|Ant1

Θεοδωρικάκος: Τι θα γίνει με την εστίαση και τους παιδικούς σταθμούς

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2020, 10:20

Στα μέτρα στήριξης για τον χώρο της εστίασης αλλά και στην επαναλειτουργία των παιδικών σταθμών αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σε δηλώσεις του στον AΝΤ1, ο υπουργός διευκρίνισε ότι η τροπολογία για την εστίαση, η οποία τίθεται προς ψήφιση αυτή την εβδομάδα, προβλέπει διπλάσιο χώρο για τραπεζοκαθίσματα χωρίς επιπλέον χρέωση.

Εξήγησε ακόμη ότι ο εκάστοτε δήμος θα μπορεί, σε συνεργασία με την αστυνομία, να προχωρά σε πεζοδρόμηση των οδών είτε για όλη τη μέρα είτε σε συγκεκριμένες ώρες, για να υπάρχει επιπλέον χώρος για τραπεζοκαθίσματα.

Σε ό,τι αφορά τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για τον τουρισμό και την οικονομία, που θα γίνουν σήμερα Τετάρτη, ο κ. Θεοδωρικάκος διαβεβαίωσε ότι στον τομέα του τουρισμού «θα πάμε καλά, θα υπάρχουν προβλήματα, αλλά θα τα αντιμετωπίσουμε».

Για την επαναλειτουργία των παιδικών σταθμών, ο υπουργός εξήγησε ότι αναμένονται οδηγίες από την ειδική επιτροπή. «Η εικόνα που έχουμε είναι ότι από Σεπτέμβριο τα πράγματα θα λειτουργήσουν κανονικά», είπε και διευκρίνισε ότι για το τώρα αναμένεται η απόφαση της επιτροπής, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα. Αφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο οι παιδικοί σταθμοί να ανοίξουν μαζί με τα δημοτικά σχολεία.

Ο υπουργός Εσωτερικών μίλησε ακόμη για την προκήρυξη που έχει βγει, για 3.000 θέσεις εργασίας στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», και είπε ότι στις επόμενες μέρες θα είναι έτοιμη και η προκήρυξη του υπουργείου Εργασίας για 35.000 θέσεις σε κοινωφελή εργασία. Από αυτές, οι 1.000 θα οδηγηθούν από τις Αρχιεπισκοπές Αθηνών και Κρήτης.

Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο εκλογών, ενώ επανέλαβε ότι ο ανασχηματισμός «είναι θέμα αποκλειστικά του Πρωθυπουργού».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...