235
| ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/Intime

Θεοδωρικάκος: Τέλος στους συνδέσμους χούλιγκαν

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2022, 15:07
|ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/Intime

Θεοδωρικάκος: Τέλος στους συνδέσμους χούλιγκαν

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2022, 15:07

«Η κυβέρνηση ανταποκρίνεται στην απόλυτη λαϊκή απαίτηση να μπει ένα τέλος» στην οπαδική βία, είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, λέγοντας χαρακτηριστικά «σύνδεσμοι χούλιγκαν, τέλος».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, επισήμανε ότι η αστυνομία ήδη έχει κλείσει δεκάδες συνδέσμους αυτήν την περίοδο και θα κλείσουν και οι υπόλοιποι που λειτουργούν παρανόμα.

«Η λειτουργία των λεσχών φιλάθλων θα γίνει υπό προϋποθέσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν αύριο (Δευτέρα)», σημείωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης στο θέμα των ποινών, θυμίζοντας ότι ήδη ο Πρωθυπουργός έχει ανακοινώσει ότι αυτές αυστηροποιούνται. «Να ξέρουν καλά όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να μετέχουν σε επεισόδια οπαδικής βίας, σε χουλιγκανικές δράσεις θα τιμωρούνται με ποινές στέρησης της ελευθερίας, δεν πρόκειται να υπάρχει καμία αναστολή. Θα επικρατήσει το ιδιώνυμο» τόνισε.

Κάλεσε ακόμα, τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ «να βάλουν πλάτη σε αυτήν την υπόθεση», σημειώνοντας ότι «η δύναμή τους, δεν είναι οι χούλιγκαν» αλλά το «να υπάρχει ηρεμία, ψυχαγωγία, μια όμορφη ατμόσφαιρα, μέσα στα γήπεδα, για να προσελκύσουν τις οικογένειες».

Τέλος, αναφερόμενος στον ρόλο της ΕΛ.ΑΣ, ο υπουργός είπε ότι δουλειά της είναι να τηρήσει τα μέτρα, επισημαίνοντας ότι η αστυνομία «δεν χαρίζεται σε κανέναν». «Ο νόμος είναι νόμος, ισχύει για όλους , ανεξάρτητα από τη θέση τους στο δημόσιο σύστημα ή την οικονομική τους ισχύ. Οι σύνδεσμοι που έχουν κλείσει αυτήν την περίοδο είναι απ΄όλες τις ομάδες, δεν χαριζόμαστε σε κανέναν γιατί έχουμε σε αυτήν την υπόθεση υποχρέωση και καθήκον απέναντι στον ελληνικό λαό», είπε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...