386
«Η ελληνική αστυνομία έχει τη δυνατότητα να παρέμβει» σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη | IntimeNews

Θεοδωρικάκος: Τα παιδιά της ΟΠΠΙ έχουν ζήσει την ταλαιπωρία στο πανεπιστήμιο από μπαχαλάκηδες

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2022, 15:42
«Η ελληνική αστυνομία έχει τη δυνατότητα να παρέμβει» σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
|IntimeNews

Θεοδωρικάκος: Τα παιδιά της ΟΠΠΙ έχουν ζήσει την ταλαιπωρία στο πανεπιστήμιο από μπαχαλάκηδες

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2022, 15:42

Σε τέσσερις μήνες η Ομάδα Προστασία Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) θα είναι έτοιμη να αναλάβει την φρούρηση πανεπιστήμιων όπου υπάρχει πρόβλημα φύλαξης, όπως η πρώην ΑΣΟΕΕ, και σε όποια άλλα ιδρύματα το ζητήσουν οι πρυτάνεις. Αυτό αποκάλυψε την Παρασκευή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, στη σκιά των όσων συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι τα μέλη της ΟΠΠΙ ανέλαβαν καθήκοντα σήμερα Παρασκευή, την Κυριακή παρουσιάζονται στην Κομοτηνή, και τη Δευτέρα αρχίζει η εκπαίδευσή τους η οποία θα διαρκέσει τέσσερις μήνες.

«Ο νόμος προβλέπει ότι σε κάθε πανεπιστήμιο, οι πρυτανικές αρχές πρέπει να καταθέσουν σχέδιο ασφαλείας που πρέπει να περιλαμβάνει την ελεγχόμενη είσοδο στο Πανεπιστήμιο, κάμερες για να μπορείς να έχεις εικόνα αυτής της εισόδου και τη δυνατότητα αξιοποίησης των Ομάδων Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων», είπε ο υπουργός για να προσθέσει: «Τη Δευτέρα ξεκινάει η τετράμηνη εκπαίδευση των ομάδων αυτών στην Κομοτηνή. Δεν είναι δυνατόν να στείλουμε Ομάδες Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων χωρίς να έχει προηγηθεί η κατάλληλη εκπαίδευση. Μετά αυτά τα παιδιά, τα οποία είναι 303 αγόρια και 97 κορίτσια και είναι στο σύνολό τους πτυχιούχοι πανεπιστημίων θα αναλάβουν τον τομέα ασφάλειας. Είναι η γενιά ανθρώπων που έχουν ζήσει την ταλαιπωρία στο πανεπιστήμιο από μπαχαλάκηδες».

Θα ενταχθούν στα πανεπιστήμια, εξήγησε ο υπουργός, με βάση το σχέδιο που έχουν φτιάξει οι πρυτάνεις που ζητούν την ύπαρξη της ΟΠΠΙ, ενώ σε όσα πανεπιστημιακά ιδρύματα δεν χρειάζεται, δεν θα πάνε.

«Η Ελληνική Αστυνομία έχει τη δυνατότητα να παρέμβει. Πέντε φόρες τους τελευταίους δυόμισι μήνες η αστυνομία μπήκε στα πανεπιστήμια για να γκρεμίσει παράγκες» σημείωσε δε ο υπουργός, σε μια προσπάθεια να δείξει ότι η ασφάλεια στα πανεπιστημιακά ιδρύματα έχει βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια.

«Το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας θέλουν τα πανεπιστήμια να λειτουργούν, και τα παιδιά να είναι απολύτως ασφαλή» επεσήμανε  και τόνισε ότι «χρειαζόμαστε τάξη και ασφάλεια στη χώρα, και αυτό περνάει μέσα από την προστασία των πολιτών».

Όπως ανέφερε, η ασφάλεια μέσα στο πανεπιστήμιο είναι καθολικό αίτημα της ελληνικής κοινωνίας.

«Το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας θέλουν τα πανεπιστήμια να λειτουργούν, και τα παιδιά να είναι απολύτως ασφαλή» επισήμανε ο υπουργός. «Μπήκε τέλος στην ανομία» κατέληξε.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι το ΟΠΑ (πρώην ΑΣΟΕΕ) τελεί υπό κατάληψη από τα ξημερώματα, ο κ. Θεωδορικάκος εξήγησε ότι τον ενημέρωσε ο πρύτανης ότι υπήρξε απόφαση του φοιτητικού συλλόγου και άρα η ΕΛ.ΑΣ δεν επεμβαίνει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...