254
Ο υπουργός Εσωτερικών στην πρωινή εκπομπή του Mega | .

Θεοδωρικάκος: Η οπισθοχώρηση στους υγειονομικούς δείκτες θα ήταν επώδυνη

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2020, 09:30
Ο υπουργός Εσωτερικών στην πρωινή εκπομπή του Mega
|.

Θεοδωρικάκος: Η οπισθοχώρηση στους υγειονομικούς δείκτες θα ήταν επώδυνη

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2020, 09:30

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας «δείξαμε τον καλύτερο εαυτό μας, δημιουργήθηκε ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης, ενότητας και αλληλεγγύης μεταξύ κράτους και πολιτών», επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος που πρόσθεσε πως το κράτος οφείλει να υλοποιήσει ένα σχέδιο εξυπηρέτησης των πολιτών. «Έκανε ψηφιακή επανάσταση», καθώς επιτεύχθηκε σημαντική εξυπηρέτηση των πολιτών σε πολλούς τομείς.

Σε δηλώσεις του τη Δευτέρα στο Mega, ο υπουργός συνέστησε υπομονή για μία με δύο εβδομάδες ακόμα ώστε να προχωρήσει η άρση των περιοριστικών μέτρων και απηύθυνε έκκληση στους νέους «να σκεφτούν ότι από την υπομονή τους θα εξαρτηθούν κρίσιμα στοιχεία για τη ζωή μας τους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια».

«Θα ήταν επώδυνο μια οπισθοχώρηση στους υγειονομικούς δείκτες να οδηγήσει σε άλλες αποφάσεις που θα επιδεινώσουν ξανά την κατάσταση στην οικονομία», είπε.

Για τον κλάδο της εστίασης υποστήριξε πως έχουν γίνει διάφορες διευκολύνσεις, όπως ο διπλασιασμός του υπάρχοντος χώρου με τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε καταστήματα που έχουν άδεια χρήσης κοινόχρηστων χώρων, ενώ για όσα δεν έχουν τη δυνατότητα επέκτασης χώρου, υπάρχει η δυνατότητα μείωσης των δημοτικών τελών κατά 50% προκειμένου να καλυφθούν οι σημαντικές απώλειες. «Εμάς μας ενδιαφέρει να ανοίξουν τα καταστήματα, να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και να υπάρχει τζίρος», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση, υποστήριξε πως «τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει πρώτη δόση έκτακτης οικονομικής στήριξης για τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης για να καλύψουν τις οικονομικές απώλειες».

Αναφέρθηκε επίσης στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, λέγοντας πως κάτι τέτοιο δεν υφίσταται, ωστόσο επιβεβαίωσε πως στις επόμενες εκλογές, όταν αυτές γίνουν, θα ψηφίσουν και οι Έλληνες του εξωτερικού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...