230
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος ήταν σαφής: κανείς δεν είναι πάνω από τον Νόμο (Φωτο Αρχείου) | Γιώργος Ζάχος / IntimeNews

Θεοδωρικάκος για την «Κιβωτό του Κόσμου»: Ο Νόμος είναι Νόμος και ισχύει για όλους

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2022, 18:44
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος ήταν σαφής: κανείς δεν είναι πάνω από τον Νόμο (Φωτο Αρχείου)
|Γιώργος Ζάχος / IntimeNews

Θεοδωρικάκος για την «Κιβωτό του Κόσμου»: Ο Νόμος είναι Νόμος και ισχύει για όλους

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2022, 18:44

Μετά τον καταιγισμό των καταγγελιών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την κακοποίηση παιδιών που φιλοξενούνται στην δομή «Κιβωτός του Κόσμου», ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, με ανάρτησή του στο Facebook δήλωσε ότι ο Νόμος δεν κάνει εξαιρέσεις και ότι για την Αστυνομία δεν υπάρχουν άβατα και γκρίζες ζώνες ελέγχου.

Επεσήμανε, επίσης, ότι η αποκάλυψη και τιμωρία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ Πολιτείας και πολιτών και για την διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής.

Ολόκληρη η ανάρτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη 

Ο Νόμος είναι Νόμος και ισχύει για όλους. Χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς διακριτική μεταχείριση. Για κανέναν. Οποιος κι αν είναι ο θύτης, όποιο και αν είναι το θύμα. Για εμάς δεν υπάρχουν άβατα και «γκρίζες ζώνες» ελέγχου και επιβολής του νόμου.

Γι’ αυτό και κατόπιν καταγγελιών για κακοποίηση παιδιών στην “Κιβωτό του Κόσμου”, η Ελληνική Αστυνομία συνδράμει απολύτως στη δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Προκειμένου να αποκαλυφθεί -και σε αυτή την περίπτωση- όλη η αλήθεια.

Η αποκάλυψη και η τιμωρία κάθε εγκληματικής πράξης -εφόσον έχει τελεστεί και αποδειχθεί- είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ Πολιτείας και πολιτών. Αλλά και τη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής και της αυτονόητης αξίωσης κάθε πολίτη για ισονομία στην πράξη.

Αυτό αποτελεί, για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, την αυτονόητη αποστολή μας την οποία υπηρετούμε καθημερινά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...