200
Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος προανήγγειλε επίσης 9.500 προσλήψεις για την καθαριότητα στα σχολεία | INTIMEnews

Θεοδωρικάκος: Δωρεάν μάσκες σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς για όσο χρειαστεί

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2020, 10:34
Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος προανήγγειλε επίσης 9.500 προσλήψεις για την καθαριότητα στα σχολεία
|INTIMEnews

Θεοδωρικάκος: Δωρεάν μάσκες σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς για όσο χρειαστεί

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2020, 10:34

Τη διαβεβαίωση ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι καθ΄όλα προετοιμασμένος για την επαναλειτουργία των σχολείων με όλους τους μαθητές τους παρόντες και με καθολική χρήση προστατευτικής μάσκας, έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ΣΚΑΪ.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε ειδική έκτακτη επιχορήγηση, ύψους 5, 2 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών -κατόπιν σχετικής εντολής του Πρωθυπουργού- προς όλους τους δήμους, προκειμένου να εφοδιαστούν όλοι οι μαθητές και εκπαιδευτικοί με τις απαραίτητες μάσκες.

Το υπουργείο έχει προετοιμάσει σχέδιο να καλυφθούν μέσω της αυτοδιοίκησης με μάσκες όλοι οι μαθητές της χώρας για όσο διάστημα χρειαστεί, τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, για να προσθέσει:

«Εμείς είμαστε έτοιμοι και αναμένουμε τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων για τις προδιαγραφές των μασκών μετά και την χθεσινή εισήγησή τους για χρήση μάσκας απ’ όλους τους μαθητές».

Ο υπουργός Εσωτερικών προανήγγειλε επίσης  9.500 προσλήψεις για την καθαριότητα των σχολείων της χώρας, διαβεβαιώοντας πως «δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με  την καθαριότητα και την ασφάλεια των παιδιών μας στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα».

Τέλος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να παραταθεί και για τον Σεπτέμβριο το μέτρο της τηλεργασίας ή back office για τους δημόσιους υπαλλήλους που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...