224
Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου κατά την τακτική ενημέρωση της Δευτέρας | IntimeNews

Θεοδωρίδου: Τα παιδιά μεταδίδουν τον κορονοϊό και αποτελούν ρεζερβουάρ για μεταλλάξεις

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2021, 18:33
Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου κατά την τακτική ενημέρωση της Δευτέρας
|IntimeNews

Θεοδωρίδου: Τα παιδιά μεταδίδουν τον κορονοϊό και αποτελούν ρεζερβουάρ για μεταλλάξεις

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2021, 18:33

Παρότι έχουν περάσει περισσότεροι από 18 μήνες από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού, οι μελέτες έχουν συχνά αντικρουόμενα αποτελέσματα. Χαρακτηριστικό είναι το θέμα της μετάδοσης του κορονοϊού από τα παιδιά, καθώς αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έρευνες που είδαν το φως της δημοσιότητας, κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι τα παιδιά δεν μεταδίδουν όσο και οι ενήλικες.

Τώρα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε κατά την τακτική ενημέρωση των 6 μ.μ. η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, «τα παιδιά και μεταδίδουν και αποτελούν ένα ρεζερβουάρ που διευκολύνει τη δημιουργία νέων μεταλλάξεων».

Η κύρια Θεοδωρίδου αναφέρθηκε σε μελέτη που έγινε σε παιδιά και εφήβους σε νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, με ανάλυση των εκκρίσεων του αναπνευστικού συστήματος.

Οπως είπε, από τη μελέτη φάνηκε ότι, πρώτον, ο ιός που βρίσκεται σε αυτές τις εκκρίσεις είναι ζωντανός, δηλαδή δεν είναι τμήματα του ιού που δεν μπορούν να μεταδώσουν τη λοίμωξη. Και δεύτερον, ότι το ιικό φορτίο είναι εξαιρετικά υψηλό και ανεξάρτητο από την ηλικία των παιδιών και τη φάση της λοίμωξης, δηλαδή αν έχουν ή όχι συμπτώματα.

«Και επειδή ο χειμώνας πλησιάζει, είναι σημαντικό τα παιδιά και οι νέοι που μπορούν να εμβολιαστούν για την Covid, να εμβολιαστούν. Οπως επίσης είναι σημαντικός και ο εμβολιασμός παιδιών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες αλλά και των ενηλίκων για τη γρίπη. Και τα δύο εμβόλια θα βοηθήσουν την καθημερινότητα της κοινωνίας μας», κατέληξε η ίδια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...