264
Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου κατά την τακτική ενημέρωση της Δευτέρα | ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / IntimeNews

Θεοδωρίδου: Πρώτα να εμβολιαστούν όλοι οι ενήλικες και μετά τα παιδιά

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2021, 18:34
Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου κατά την τακτική ενημέρωση της Δευτέρα
|ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / IntimeNews

Θεοδωρίδου: Πρώτα να εμβολιαστούν όλοι οι ενήλικες και μετά τα παιδιά

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2021, 18:34

Στον στόχο του εμβολιασμού των παιδιών αναφέρθηκε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου κατά την τακτική ενημέρωση της Δευτέρας.

Οπως είπε, τη στιγμή που όλες οι χώρες πασχίζουν να εμβολιαστούν οι ενήλικες, σημειώνεται έντονο ενδιαφέρον για τον εμβολιασμό των παιδιών.

Υπάρχουν μελέτες με το εμβόλιο της Pfizer για παιδιά από 12 έως 15 ετών και σύντομα θα έχουμε νεότερα δεδομένα. Μελέτες γίνονται και με εμβόλια άλλων εταιρειών, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν για τη συγκέντρωση εθελοντών παιδιών.

«Παρότι ο κίνδυνος είναι μικρός, ο στόχος είναι διαφορετικός για την προστασία του παιδιού από το λοιμώδες νόσημα. Επομένως το εμβόλιο για τα παιδιά έχει στόχο ότι αποτελούν το 25% των πολιτών μιας χώρας και έτσι θα μείωνε τη διασπορά του στην κοινότητα», τόνισε η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής.

Σήμερα, στον Καναδά, αρχίζει ο εμβολιασμός των παιδιών 12-15 ετών, στην πόλη με το υψηλότερο ιικό φορτίο, ανέφερε.

Η ίδια εξήγησε ότι τα παιδιά δεν είναι μικροί ενήλικες. «Εχουν πολλές διαφορές και στην ανοσιακή απάντηση και στην πιθανότητα ανεπιθύμητων ενεργειών. Η αποδοχή και η εφαρμογή θα πρέπει να γίνουν με πολλή προσοχή και εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα το απαιτούν. Το κύριο βάρος για το τείχος ανοσίας είναι οι ενήλικες, για αυτό ας μη σκεφτόμαστε τον εμβολιασμό των παιδιών, όταν δεν έχουν εμβολιαστεί όλοι οι ενήλικες».

Δεν μεταδίδεται με τη μετάγγιση αίματος

Οι ανάγκες για αίμα, πλάσμα και αιμοπετάλια είναι συνεχής και επειδή δεν έχει φανεί να μεταδίδεται, καλό είναι να δώσουμε αίμα. Ατομα που νόσησαν από την Covid ή έχουν θετική εξέταση, μπορούν να δώσουν αίμα 14 ημέρες μετά την ανάρρωση. Οι εμβολιασμένοι μπορούν να δώσουν αίμα έπειτα από 7 ημέρες από τον εμβολιασμό.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...