261
H ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου | IntimeNews

Θεοδωρίδου: Πόση προστασία παρέχει το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2021, 18:36
H ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου
|IntimeNews

Θεοδωρίδου: Πόση προστασία παρέχει το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2021, 18:36

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός και με Johnson & Johnson στη χώρα μας, όπως ανέφερε κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

«Το εμβόλιο συστήνεται σε άτομα μεγαλύτερα των 18 ετών και είναι μόνο μία δόση. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι συνήθεις και είναι κατάλληλο για ευρεία χρήση. Μετά από 28 ημέρες προσφέρει προστασία για τη μέτρια και σοβαρή νόσηση που εκτιμάται στο 66%, ενώ για σοβαρή νόσο αγγίζει το 77%-80%», είπε η κυρία Θεοδωρίδου.

Η ίδια τόνισε ότι το εμβόλιο είναι μονοδοσικό, αλλά δεν θα πρέπει να παρασύρει τη σκέψη των συμπολιτών μας ότι και για τα άλλα εμβόλια είναι αρκετή η μία δόση. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να γίνουν και οι δύο δόσεις του εμβολίου.

Οπως είπε υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, σήμερα θα φτάσουμε τους 100.000 εμβολιασμούς σε 24 ώρες, ενώ σήμερα θα ξεπεράσουμε και τους 1.000.000 εμβολιασμένους και με τις δύο δόσεις, με 1.500, εν πλήρη λειτουργία, εμβολιαστικά κέντρα.

Την ίδια στιγμή ο υπουργός ανέφερε ότι η διάμεση ηλικία κρουσμάτων τις τελευταίες επτά ημέρες είναι τα 43 έτη και υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων στις ηλικιακές ομάδες 45-54 και 35-44 ετών.

Το θέμα σε αυτή την περίπτωση είναι ότι πρόκειται για τις ενεργές ομάδες του πληθυσμού, που εργάζονται, μετακινούνται και έχουν επαφή με αρκετό κόσμο.

«Ετσι, την περίοδο αυτή δεν θα πρέπει να ξεχνάμε να χρησιμοποιούμε τα μέσα ατομικής προστασίας, όπως οι μάσκες και τα αντισηπτικά. Σύντομα θα αλλάξουν και τα δεδομένα στους κλειστούς χώρους, σε μαγαζιά, σούπερ μάρκετ, μέσα μαζικής μεταφοράς κ.ά.», είπε ο κ. Κικίλιας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...