198
| Intime

Θεοδωρίδου: Οχι στην τέταρτη δόση στον γενικό πληθυσμό

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2022, 18:38
|Intime

Θεοδωρίδου: Οχι στην τέταρτη δόση στον γενικό πληθυσμό

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2022, 18:38

Αρνητική στη χορήγηση 4ης δόσης του εμβολίου για τον κορονοϊό εμφανίστηκε για ακόμη μία φορά η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Μιλώντας στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης τη Δευτέρα, η κυρία Θεοδωρίδου επανέλαβε όσα είχε πει την προηγούμενη Δευτέρα (εδώ), δηλαδή ότι δεν συνιστάται ο εμβολιασμός με την 4η δόση για όλους τους πολίτες, καθώς δεν θα προσέφερε κάτι στην ανοσία έναντι των νέων στελεχών του κορονοϊού.

Η κυρία Θεοδωρίδου ανέφερε ότι η τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό παρέχει μακρά προστασία, κυρίως μέσω των Β και Τ κυττάρων, δηλαδή της κυτταρικής ανοσίας, που μπορεί να αντιμετωπίσει και τη μετάλλαξη Ομικρον, παρά τη μείωση των αντισωμάτων.

Ωστόσο, δεν ενδείκνυται 4η δόση στον γενικό πληθυσμό. «Υπενθυμίζω τη δήλωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) που έγινε στις 11 Ιανουαρίου και αναφέρει ότι η στρατηγική χορήγησης αναμνηστικών δόσεων, με βάση τη σύνθεση του αρχικού στελέχους του ιού, δεν είναι και η ενδεδειγμένη αντιμετώπιση του προβλήματος».

Η κυρία Θεοδωρίδου ανέφερε ότι υπάρχει επιστημονική ομοφωνία για την ανάγκη παρασκευής νέων εμβολίων, με ιδιότητες προστατευτικές από τις μεταλλάξεις.

«Αρα, υπάρχει σύσταση για τρίτη δόση, και για την τέταρτη υπάρχει επιφύλαξη και ίσως θα γίνεται μόνο σε ειδικές κατηγορίες, όπως οι ανοσοκατεσταλμένοι», τόνισε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...