175
| Shuttestock

Θεοδωρίδου: Οι έγκυες απέναντι στον κορονοϊό είναι άτομα με υποκείμενα νοσήματα

Protagon Team Protagon Team 8 Νοεμβρίου 2021, 18:24
|Shuttestock

Θεοδωρίδου: Οι έγκυες απέναντι στον κορονοϊό είναι άτομα με υποκείμενα νοσήματα

Protagon Team Protagon Team 8 Νοεμβρίου 2021, 18:24

Νέες οδηγίες για τις εγκύους και το εμβόλιο κατά του κορονοϊού εξέδωσαν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ πριν από λίγες ημέρες, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε τη Δευτέρα κατά την τακτική ενημέρωση η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

«Το CDC δημοσίευσε πρόσφατες συστάσεις και τα εμβόλια της λοίμωξης Covid συστήνονται πλέον σε εγκύους, θηλάζουσες και στις γυναίκες που επιθυμούν να τεκνοποιήσουν άμεσα ή στο μέλλον», είπε η κυρία Θεοδωρίδου.

Οι έγκυες με λοίμωξη Covid, εξήγησε η ίδια, έχουν αυξημένο κίνδυνο και για πρόωρο τοκετό, αλλά και άλλες επιπλοκές, όπως η προεκλαμψία.

Γι’ αυτό, «καθόλη τη διάρκεια της κύησης και 42 ημέρες μετά τον τοκετό, θα πρέπει να θεωρούν ότι κινδυνεύουν σαν τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα», συμπλήρωσε η ίδια.

Παράλληλα, ανέφερε για ακόμη μία φορά ότι τα εμβόλια είναι ανοσογόνα, ασφαλή, ακόμη και για εμβολιασμό στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, και τα αντισώματα που παράγει η μέλλουσα μητέρα προστατεύουν και το έμβρυο ή νεογνό.

Αποφύγαμε 8.500 θανάτους

Συνεχίζοντας την ενημέρωση, η κυρία Θεοδωρίδου ανέφερε ότι μέχρι στιγμής αποφύγαμε 8.500 θανάτους από τους εμβολιασμούς για τον κορονοϊό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...