250
Ο Σταύρος Θεοδωράκης στο βήμα του συνεδρίου | Nikos Libertas / SOOC

Θεοδωράκης: «Αποτυχημένοι οι ΣΥΡΙΖΑNΕΛ, θα πρέπει να τιμωρηθούν μαζί»

Protagon Team Protagon Team 3 Νοεμβρίου 2018, 13:24
Ο Σταύρος Θεοδωράκης στο βήμα του συνεδρίου
|Nikos Libertas / SOOC

Θεοδωράκης: «Αποτυχημένοι οι ΣΥΡΙΖΑNΕΛ, θα πρέπει να τιμωρηθούν μαζί»

Protagon Team Protagon Team 3 Νοεμβρίου 2018, 13:24

Την ανάγκη για την ύπαρξη συναινέσεων και συνεργασιών επισήμανε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στην ομιλία του κατά την έναρξη των εργασιών του 3ου συνεδρίου του Ποταμιού.

Ο κ. Θεοδωράκης άσκησε εκ νέου κριτική στην κυβέρνηση, ενώ επανέλαβε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, διαχωρίζοντας την υπόθεση του Σκοπιανού.

Για την κυβέρνηση τόνισε ότι πρόκειται για «παρωχημένη Αριστερά και ακραία Δεξιά μαζί». «Κυβερνούν αγκαλιασμένοι, θα πρέπει να τιμωρηθούν μαζί. Είναι μία η ετυμηγορία», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «το μοντέλο ΣΥΡΙΖAΝΕΛ απέτυχε. Θέλω την Ελλάδα αλλιώς».

Σε ό,τι αφορά στη συμμετοχή του Ποταμιού στο Κίνημα Αλλαγής έκανε αυτοκριτική αναλαμβάνοντας προσωπικά όλη την ευθύνη.

Χαρακτήρισε το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» για την ΠΓΔΜ επιβεβλημένη λύση, γιατί η παράταση του προβλήματος είναι αρνητική. «Δεν πρέπει να διαπαιδαγωγούμε τους πολίτες στα παραμύθια των ακραίων», υπογράμμισε.

Σε ό,τι αφορά το περιστατικό στους Βουλιαράτες, είπε ότι «ο θάνατος ενός ανθρώπου στο Αργυρόκαστρο φανέρωσε την επιπολαιότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε τα εθνικά μας θέματα, δημιουργούμε θρύλους για να δημιουργήσουμε χάσματα», αποκαλύπτοντας ότι το δεύτερο σκέλος της φράσης ανήκει στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο.

Για τις συνεργασίες της επόμενης ημέρας έθεσε μεταξύ των σημείων την αποκομματικοποίηση του κράτους και τον σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων κάνοντας αναφορά και στην περίπτωση του Καναδά που πρόσφατα νομιμοποίησε τη ψυχαγωγική χρήση της κάνναβης.  Ακόμη συμπεριέλαβε την προστασία του περιβάλλοντος, την αλληλεγγύη των γενεών και την αταλάντευτη ευρωπαϊκή πορεία.

Επανέλαβε, τέλος, τις θέσεις του Ποταμιού για τη συνταγματική αναθεώρηση με διαχωρισμό Κράτους- Εκκλησίας, την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων και τη ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...