Ο Μάριος Θεμιστοκλέους, γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας, κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. τη Δευτέρα | ΕΡΤ
Επικαιρότητα

Θεμιστοκλέους: Από τέλος Μαΐου όλα τα εμβόλια για άτομα από 30 έως 44 ετών

Το άνοιγμα της πλατφόρμας για τα ραντεβού θα γίνει σταδιακά και δεν θα ανοίξει την ίδια ημέρα για όλες τις ηλικιακές ομάδες, εξήγησε ο γενικός γραμματές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ο οποίος έδωσε νέα στοιχεία για την πορεία των εμβολιασμών
Protagon Team

Το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου αναμένεται να ανοίξουν τα ραντεβού για 30ρηδες και τις ηλικίες από 40 μέχρι 44 ετών με όλα τα εμβόλια, όπως ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. τη Δευτέρα.

Ο ίδιος τόνισε ότι αυτό θα γίνει «σπαστά» ανά… ηλικιακή πενταετία και θα προηγηθούν οι 40 έως 44 ετών. Θα ακολουθήσουν οι 39-35 ετών και μετά οι 30-34 ετών.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε, στη χώρα μας έχουν γίνει συνολικά 3.740.000 εμβολιασμοί. Σχεδόν 2.500.000 με τουλάχιστον μία δόση (ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 23,7%) και 1.245.000 πολίτες έχουν κάνει και τις δύο δόσεις (ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 12%).

Τι αλλάζει με το Johnson & Johnson

Στη συνέχεια, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι με την ένταξη του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson, από σήμερα θα καταγράφονται στα επίσημα στοιχεία τρεις δείκτες:

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson θα προσμετράται και στους εμβολιασμούς με τουλάχιστον μία δόση και στους ολοκληρωμένους εμβολιασμούς.

Πόσα εμβόλια περιμένουμε τον Μάιο από κάθε εταιρεία