376
Στο βίντεο ακούγονται οι φωνές επιβατών άλλου συρμού να φωνάζουν στους θρασύδειλους που ξυλοκόπησαν τον εργαζόμενο της ΣΤΑΣΥ | YouTube Star Channel

Θέμα ωρών η σύλληψη των δραστών της θρασύδειλης επίθεσης στο Μετρό της Ομόνοιας

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2021, 09:58
Στο βίντεο ακούγονται οι φωνές επιβατών άλλου συρμού να φωνάζουν στους θρασύδειλους που ξυλοκόπησαν τον εργαζόμενο της ΣΤΑΣΥ
|YouTube Star Channel

Θέμα ωρών η σύλληψη των δραστών της θρασύδειλης επίθεσης στο Μετρό της Ομόνοιας

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2021, 09:58

Θέμα ωρών είναι πλέον η ταυτοποίηση –και ακολούθως η σύλληψη– των δύο νεαρών οι οποίοι το μεσημέρι της Τετάρτης ξυλοκόπησαν άγρια και τραυμάτισαν σοβαρά εργαζόμενο, ελεγκτή της ΣΤΑΣΥ, στον σταθμό του Μετρό στην Ομόνοια.

Ολα άρχισαν όταν κατά τη διάρκεια του δρομολογίου από Ανθούπολη προς Ομόνοια, το θύμα της θρασύδειλης επίθεσης ζήτησε από τους δύο νεαρούς επιβάτες να φορέσουν τη μάσκα τους και από έναν εξ αυτών να κατεβάσει τα πόδια του από το κάθισμα.

Οι δύο νεαροί αρχικά επιτέθηκαν φραστικά στον υπεύθυνο σταθμού της ΣΤΑΣΥ και στη συνέχεια, αφού αυτός αποβιβάστηκε στην Ομόνοια, τον ακολούθησαν και στην αποβάθρα του σταθμού τον ξυλοκόπησαν με αγριότητα, χτυπώντας τον με γροθιές και κλωτσιές σε όλο του το σώμα (δείτε κάτω το ανατριχιαστικό βίντεο).

Υψηλόβαθμη πηγή της ΕΛ.ΑΣ., που μίλησε στο «Βήμα», δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να πρόκειται για ανηλίκους που ανήκουν σε κάποια ομάδα η οποία προχωρά σε τέτοιου είδους επιθέσεις στη δυτική Αττική.

Οπως είπε, το γεγονός ότι δεν φορούσαν μάσκα διευκολύνει τον εντοπισμό τους μέσω του δικτύου καμερών στον σταθμό, ενώ εξετάζονται και αποτυπώματα από το σημείο όπου κάθονταν μέσα στο συρμό.

«Δίνεται η αρχική εικόνα ότι πρέπει να έχουν εισέλθει στον εν λόγω συρμό, που εκτελούσε το δρομολόγιο Ανθούπολη – Ομόνοια – Ελληνικό από τους πρώτους σταθμούς (Ανθούπολη, Περιστέρι, Αγιοι Ανάργυροι) και επιχειρείται να αντληθεί περαιτέρω υλικό από περιφερειακές κάμερες εντός και εκτός του δικτύου του Μετρό, κατά τη στιγμή της εισόδου τους στο σταθμό. Οπως και της φυγής τους από εκείνο της Ομόνοιας μετά τα χτυπήματα», δήλωσε η ίδια πηγή για να προσθέσει:

«Εστιάζουμε το ενδιαφέρον μας στο ότι οι δύο νεαροί είχαν σχεδόν το ίδιο ντύσιμο και τον ίδιο σωματότυπο και δεν αποκλείουμε την περίπτωση να πρόκειται για συγγενείς. Από το βίντεο διαπιστώνεται ότι τα περισσότερα χτυπήματα με μανία τα πραγματοποίησε ένας από αυτούς που καταδίωξε τον ελεγκτή μόλις βγήκε από το βαγόνι, ενώ ο άλλος έρχεται σε δεύτερη φάση, ρίχνει μία κλωτσιά στον άτυχο υπάλληλο και σπεύδει να φύγει πρώτος. Η κίνησή τους δείχνει ότι δεν είχαν σκοπό να κατέβουν στην Ομόνοια, αλλά το έπραξαν επειδή ήθελαν να χτυπήσουν τον ελεγκτή».

«Η έρευνά μας προχωρά με γρήγορους ρυθμούς», είπε, «ενώ την Πέμπτη», όπως έκανε γνωστό, «θα ζητηθεί κατάθεση από το θύμα και άλλους επιβάτες του μετρό, τους αστυνομικούς-φρουρούς που βρίσκονταν σε άλλο σημείο-επίπεδο του σταθμού της Ομονοίας και άλλους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...