471
«Εχουν θέση στη Νέα Δημοκρατία αυτές οι συμπεριφορές;» ρωτήθηκε η κυρία Σπυράκη και η απάντησή της ήταν όσο πιο σαφής μπορούσε | Youtube

Αντιδράσεις στη ΝΔ κατά Ψαριανού μετά το tweet για την Αχτσιόγλου

Protagon Team Protagon Team 15 Μαΐου 2019, 12:12
«Εχουν θέση στη Νέα Δημοκρατία αυτές οι συμπεριφορές;» ρωτήθηκε η κυρία Σπυράκη και η απάντησή της ήταν όσο πιο σαφής μπορούσε
|Youtube

Αντιδράσεις στη ΝΔ κατά Ψαριανού μετά το tweet για την Αχτσιόγλου

Protagon Team Protagon Team 15 Μαΐου 2019, 12:12

Η πρόσφατη ένταξη του γυρολόγου Γρηγόρη Ψαριανού στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας είχε εξαρχής αντιμετωπιστεί με επιφύλαξη από μερίδα ψηφοφόρων του κόμματος. Αμφιβολίες για το πόσο ωφέλιμη θα ήταν η κάθοδός του στις επόμενες εθνικές εκλογές με το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο, εκφράζονταν ωστόσο και από στελέχη του κόμματος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η ανησυχία αυτή τελικά επιβεβαιώθηκε καθώς λίγες μόλις ημέρες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του με τη ΝΔ στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθήνας, ο Γρηγόρης Ψαριανός «χτύπησε» στα social media με ένα εξόχως προσβλητικό tweet για την υπουργό Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου (περισσότερα εδώ στη στήλη Βαβέλ του Protagon).

Στο πρόσωπο του κ. Ψαριανού η «προστιθέμενη αξία» της διεύρυνσης άρχισε να έχει αντίθετα, από τα προσδοκώμενα, αποτελέσματα. Ούτε λόγος να γίνεται για την προεκλογική εκμετάλλευση της συμπεριφοράς του από το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ στα social media.

Εξού και οι αποστάσεις που πήρε -χωρίς περιστροφές- η πρώην εκπρόσωπος της ΝΔ και νυν υποψήφια ευρωβουλευτής, Μαρία Σπυράκη σε δηλώσεις της στη δημόσια τηλεόραση.

Μιλώντας στην εκπομπή «Επόμενη Μέρα» της ΕΡΤ, η κυρία Σπυράκη ήταν απολύτως σαφής στην τοποθέτησή της για τον υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ, δείχνοντας του ουσιαστικά την πόρτα της εξόδου.

Και αυτό παρά τη συγγνώμη που (υποτίθεται) ζήτησε ο κ. Ψαριανός για το σχόλιό του προς την κυρία Αχτσιόγλου, o οποίος προχώρησε το βράδυ της Δευτέρας σε δύο νέες αναρτήσεις.

Στην πρώτη διερωτάτο γιατί θεωρείται προσβλητικός ο χαρακτηρισμός «γκομενάκι», ζητώντας ταυτόχρονα συγγνώμη από το «Εφάκι». Ετσι, με το υποκοριστικό.

Λίγο αργότερα και αφού τα «άκουσε» και από τους ψηφοφόρους της νέας κομματικής του στέγης, ξεσπάθωσε κατά της «κορεκτίλας», της υστερίας του politically correct που τον… «έβγαλε» σεξιστή.

«Δεν θέλω να κρίνω μεμονωμένες υποψηφιότητες. Θέλω όμως να μιλήσω για συμπεριφορές. Θεωρώ ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν έχουν θέση στο δημόσιο λόγο και επισημαίνω ειδικά ως γυναίκα και ως μία γυναίκα που προσπαθεί, μία γυναίκα που εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα, μία γυναίκα που εκλέχθηκε μία φορά, ότι τουλάχιστον οι γυναίκες πρέπει να έχουμε μία αλληλεγγύη η μία προς την άλλη και πρέπει σε καμία περίπτωση να μη γινόμαστε αντικείμενο τέτοιου είδους σχολίων. Εκεί θέλω να βάλω μία τελεία και αυτό απευθύνεται προς όλους σας», δήλωσε συγκεκριμένα η Μαρία Σπυράκη για να γίνει στη συνέχεια ακόμα πιο κατηγορηματική.

«Εχουν θέση στη Νέα Δημοκρατία αυτές οι συμπεριφορές;» ρωτήθηκε από τον παρουσιαστή της εκπομπής Σεραφείμ Κοτρώτσο και η απάντησή της ήταν ξεκάθαρη:

«Δεν έχουν θέση στο δημόσιο βίο, κύριε Κοτρώτσο. Δεν έχει θέση κανένας Πολάκης στο δημόσιο βίο για τον τρόπο τον οποίο συμπεριφέρθηκε. Συμπεριφέρθηκε πολλές φορές και σε βάρος μου γιατί είχα δεχτεί και προσωπικές επιθέσεις τις οποίες δεν σχολίασα καν. Δεν έχουν θέση τέτοιου είδους συζητήσεις στο δημόσιο βίο. Όλο αυτό το πράγμα το μόνο που δείχνει είναι ότι υποβιβάζουμε τη δημόσια συζήτηση αλλά δείχνει και κάτι άλλο, ότι δεν μπορούμε να δώσουμε ένα στοιχειώδες παράδειγμα αμοιβαιότητας και σεβασμού. Με ρωτήσατε όμως γι’ αυτό και νομίζω ότι το είπα πολύ καθαρά».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...