341
|

The next big thing στο οικοσύστημα των ελληνικών startups

Avatar Advertorial 2 Ιουλίου 2021, 17:00

The next big thing στο οικοσύστημα των ελληνικών startups

Avatar Advertorial 2 Ιουλίου 2021, 17:00

Η συμμετοχή της Bayer Ελλάς στο Elevate Greece πιστοποιεί τη δυναμική που έχει αποκτήσει η πλατφόρμα. Είναι το απαραίτητο εργαλείο της ελληνικής πολιτείας για τη στοχευμένη υποστήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων, προσφέροντας εξειδικευμένα κίνητρα και ευεργετήματα. Παράλληλα, το Elevate Greece αποτελεί την πύλη εισόδου του οικοσυστήματος καινοτομίας της χώρας, με τη Bayer Ελλάς να «αγκαλιάζει» αυτή την προσπάθεια και να συνδράμει με τη συμμετοχή της ώστε να ενισχυθεί η εξωστρέφεια των ελληνικών startups.

«Θέλουμε να δούμε τις ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις να προχωρούν δυναμικά και να κάνουν το επόμενο αποφασιστικό βήμα. Για να γίνει αυτό χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη δικτύωση ώστε να αναδειχτούν σε διεθνές επίπεδο», τονίζουν στελέχη της εταιρείας και χαρακτηρίζουν αυτονόητη τη συνδρομή της Bayer Ελλάς στο εγχείρημα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο το Elevate Greece. Η Bayer Ελλάς επεκτείνει τη στήριξή της στο οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων και μέσα από το Level Up, το οποίο προσδίδει μια ολιστική προσέγγιση στον πυλώνα της καινοτομίας και συνεισφέρει στην περαιτέρω αύξησή της και την ώθηση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Μέσα από το Level Up εντοπίζονται, επιλέγονται και προετοιμάζονται οι υποψήφιες startups για τις πρωτοβουλίες ανοιχτής καινοτομίας της Bayer, όπως το G4A, το Grants 4Ag κλπ, ενώ παράλληλα αξιολογείται και η πιθανότητα σύναψης συμφωνιών συνεργασίας με καθαρά τοπικό χαρακτήρα και εφαρμογή

Το Level Up περιλαμβάνει mentoring, workshops, αλλά και διαδικασία βραβεύσεων, μέσα στην οποία περιλαμβάνεται και η συμμετοχή της Bayer Ελλάς στο Elevate Greece.

Όπως έχει δηλώσει πρόσφατα σε άρθρο του ο κ. Andreas Pollner, Διευθύνων Σύμβουλος της Bayer Ελλάς και Επικεφαλής του Τομέα Φαρμάκων για το Cluster GR/CY/RO/BU/MO, η «καινοτομία και η δημιουργικότητα είναι ο πραγματικός πλούτος για τα έθνη και τις κοινωνίες στην αυγή του 21ου αιώνα». Υπό αυτή την έννοια, η στήριξη της Bayer Ελλάς στις νεοφυείς επιχειρήσεις έρχεται ως αυτονόητη επιλογή.

Εξάλλου, για τη Bayer, η καινοτομία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της αποστολής της «Επιστήμη για μια καλύτερη ζωή» και βασικό στοιχείο της στρατηγικής της, ώστε να επιτύχει το όραμα της για Υγεία και Τροφή για όλους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...