1672
Η Τζένιφερ Ανιστον στον νέο της ρόλο ως παρουσιάστρια ειδήσεων στη σειρά «The Morning Show» | Apple

«The Morning Show»: νέο κεφάλαιο στην καριέρα της Τζένιφερ Ανιστον

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2019, 18:45
Η Τζένιφερ Ανιστον στον νέο της ρόλο ως παρουσιάστρια ειδήσεων στη σειρά «The Morning Show»
|Apple

«The Morning Show»: νέο κεφάλαιο στην καριέρα της Τζένιφερ Ανιστον

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2019, 18:45

Λίγο μετά τα 50ά γενέθλιά της η Τζένιφερ Ανιστον επιβιβάστηκε σε ένα αεροπλάνο για το Μεξικό με έξι από τις καλύτερες φίλες της. Οι περισσότερες την γνωρίζουν από τις πρώτες μέρες της στο Λος Αντζελες, ήταν γειτόνισσες στο Λόρελ Κάνιον, και αυτοαποκαλούνταν «Ανθρωποι του λόφου», πριν από τον Μπραντ, πριν από τον Τζάστιν, πριν ακόμα και από τα «Φιλαράκια», και πολύ πριν από τα κουτσομπολιά των ταμπλόιντς.

Λίγα λεπτά μετά την απογείωση ο πιλότος ζήτησε να της μιλήσει. Είχαν χάσει ένα ελαστικό και θα έπρεπε να επιστρέψουν στο Λος Αντζελες. Και τις επόμενες τέσσερις ώρες, ενώ ο πιλότος έκαιγε τα καύσιμα, η Ανιστον έλεγε αστεία προσπαθώντας να είναι ήρεμη (φοβάται να πετάει), και στέλνοντας ταυτόχρονα sms στους φίλους της για την «αναγκαστική προσγείωση» που επρόκειτο να συμβεί.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by jennifer aniston (@jennifer_aniston_the_official) on

Η Τζένιφερ Ανιστον, στα 50 της, ανοίγει ένα πολλά υποσχόμενο νέο κεφάλαιο στην καριέρα της

Οι επτά φίλες προσγειώθηκαν με ασφάλεια, άλλαξαν αεροπλάνα και, την επόμενη νύχτα, συγκεντρώθηκαν για τον «κύκλο της θεάς», μια τελετουργία που κάνουν εδώ και τρεις δεκαετίες. Καθισμένες σε μαξιλάρια ριγμένα στο πάτωμα, με τα πόδια σταυρωμένα, περνούσαν η μία στην άλλη ένα «μαγικό» ραβδί από ξύλο οξιάς διακοσμημένο με φτερά και φυλαχτά, όπως είχαν κάνει στο παρελθόν σε κάθε σημαντικό γεγονός της ζωής τους: πριν από τους γάμους της Τζένιφερ Ανιστον, το 2000 με τον Μπραντ Πιτ και το 2015 με τον Τζαστίν Θερού, όταν γεννήθηκαν τα μωρά τους, και όταν η Ανιστον και ο Θερού  έπρεπε να κάνουν ευθανασία στη Ντόλι, το σκυλί τους. Αυτή τη φορά ήθελαν να γιορτάσουν το παρόν και να κάνουν προπόσεις για το καινούργιο κεφάλαιο που ανοίγει στη ζωή της Τζένιφερ.

«Είναι τόσο περίεργο. Γίνεται τόσος θόρυβος γύρω από αυτό τον αριθμό», δήλωσε η Ανιστον για τα 50 της χρόνια σε πρόσφατη συνέντευξή της στους New York Times, τονίζοντας ότι νιώθει πως μπαίνει «σε μια από τις πιο δημιουργικές περιόδους» της ζωής της, και ότι«τώρα θα ανθίσει πραγματικά».

Βέβαια αυτό είναι κάτι που συνηθίζουν να λένε οι ηθοποιοί σε συνεντεύξεις τους. Αλλά στην περίπτωσή της, γράφει η Τζέσικα Μπένετ στους New York Times, φαίνεται ότι δεν πρόκειται απλά για κοινοτοπία.

Οι Ρις Γουίδερσπουν και Τζένιφερ Ανιστον, αδελφές στη θρυλική σειρά «Φιλαράκια»

Μετά τα θρυλικά «Φιλαράκια», η αμερικανίδα ηθοποιός με την ελληνική καταγωγή συμμετείχε σε μικρότερες ανεξάρτητες ταινίες με οριακή επιτυχία, δέχτηκε μεικτές κριτικές, διαφήμισε διάφορα προϊόντα, είχε και μερικές αναμφισβήτητες αποτυχίες. Και τίποτα δεν μπορούσε να συγκριθεί με τον ρόλο της κακομαθημένης πλην όμως αξιαγάπητης Ρέιτσελ Γκριν που έπαιξε στη δημοφιλή σειρά της δεκαετίας του 1980. Πέρασε 15 χρόνια αναλαμβάνοντας ρόλους που ήθελαν να αξιοποιήσουν την επιτυχία της «Ρέιτσελ» αλλά χωρίς επιτυχία. Και ίσως ο μόνος τρόπος για να γίνει τελικά αυτό να είναι η επιστροφή της στο μέσο που την έκανε διάσημη, την τηλεόραση.

Από την 1η Νοεμβρίου, λοιπόν, θα πρωταγωνιστεί στο «The Morning Show» της Apple, μια δραματική σειρά μεγάλου προϋπολογισμού, που θυμίζει πολύ τηλεοπτικές εκπομπές όπως το «Today» του NBC. Υποδύεται την Αλεξ Λέβι, μια σοβαρή παρουσιάστρια της πρωινής ζώνης με ζωή μπερδεμένη τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Η ξαφνική απόλυση του συμπαρουσιαστή της, τον οποίο υποδύεται ο Στιβ Καρέλ, μετά από ένα σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης επηρεάζει και την ίδια.

Για την Apple, η σειρά αντιπροσωπεύει το πιο λαμπερό της «όπλο» σε μια προσπάθεια να «χτυπήσει» το Netflix με μια δική της υπηρεσία streaming, ενώ επίσης είναι και μια από τις πρώτες με υπόθεση που σχετίζεται με το #MeToo.

Λαμπερές όσο ποτέ, η Ρις Γουίδερσπουν και η Τζένιφερ Ανιστον και πάλι μαζί στη νέα σειρά «The Morning Show»

Οσο για την Ανιστον, η οποία εκτός από πρωταγωνίστρια είναι επίσης εκτελεστική παραγωγός, η σειρά τής δίνει την ευκαιρία να υποδυθεί έναν πιο εκλεπτυσμένο δραματικό ρόλο που, όπως λέει, έχει τα πάντα: «παιδιά, ενοχή, αγώνα για εξουσία, το να είσαι γυναίκα στην τηλεοπτική βιομηχανία, να παίρνεις διαζύγιο και να υφίστασαι τη δημοσιότητα που παίρνει, να αισθάνεσαι αποξενωμένη, να είσαι απλά ένα μικρό κομμάτι μιας κακής κατάστασης».

Είναι ένας ρόλος ο οποίος της ζητά να αξιοποιήσει περισσότερο από ποτέ άλλοτε την προσωπική της ζωή. Μπορεί επίσης να αποδειχτεί η καλύτερη ευκαιρία της να τη δει ο κόσμος ως ηθοποιό, όχι απλά σαν σταρ.

Το «The Morning Show» δεν ξεκίνησε ως ιστορία #MeToo

Πριν από τρία χρόνια, όταν η Ανιστον είπε στον Μάικλ Ελενμπεργκ, πρώην διευθυντικό στέλεχος της HBO, που επέβλεπε τα «Game of Thrones» και «The Leftovers», ότι η τηλεόραση ήταν στις επιλογές της, ο Ματ Λάουερ εξακολουθούσε να παρουσιάζει τις πρωινές ειδήσεις στο «Today» του NBC (η απόλυσή του ανακοινώθηκε στις 29 Νοεμβρίου 2017 μετά από ανώνυμη καταγγελία υπαλλήλου του καναλιού ότι την είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά το 2014 κατά τη διάρκεια των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι της Ρωσίας) και ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν μεσουρανούσε στο Χόλιγουντ διεκδικώντας βραβεία Οσκαρ. «Του είπα, “θέλω απλά να πάρω μέρος σε κάτι μεγάλο, δεν με νοιάζει πού θα φθάσει”», θυμάται η Ανιστον.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Steve Carell (@stevecarrelll) on

Ο Στιβ Καρέλ υποδύεται έναν παρουσιαστή ειδήσεων ο οποίος εμπλέκεται σε σεξουαλικό σκάνδαλο

Μετά από λίγο καιρό ο Ελεμπεργκ της τηλεφώνησε για να της πει ότι είχε αποκτήσει τα δικαιώματα για το «Top of the Morning», ένα βιβλίο για την πραγματική ιστορία του δημοσιογράφου Μπράιαν Στέλτερ, και ότι είχε ήδη μιλήσει με την Ρις Γουίδερσπουν, με την οποία είχε συνεργαστεί στη δραματική σειρά «Big Little Lies», από το ομώνυμο μυθιστόρημα της Λιάν Μοριάρτυ.

Οι δύο ηθοποιοί είχαν συνεργαστεί και στα «Φιλαράκια», όπου έπαιζαν τις αδελφές.  Και αμέσως συμφώνησαν ότι η Ανιστον θα είναι η παρουσιάστρια Αλεξ Λέβι ενώ η Ρις Γουίδερσπουν, επίσης εκτελεστική παραγωγός, θα υποδύεται μια τηλεοπτική ρεπόρτερ.

Και τότε συνέβη το σκάνδαλο Γουάινσταϊν. Η εκπομπή του Τσάρλι Ρόουζ ακυρώθηκε. Ο Μάτ Λάουερ απολύθηκε από το «Today». «Και βασικά ξεκινήσαμε από την αρχή», δήλωσε η Γουίδερσπουν, «Επρεπε». Ανέθεσαν λοιπόν στην Κέρι Εριν, δημιουργό της τηλεοπτικής σειράς «Bates Motel» – πρίκουελ της δημοφιλούς ταινίας «Psycho»- να γράψει ένα νέο σενάριο επικαιροποιώντας την υπόθεση. Οπως και έγινε. Και ο Στιβ Καρέλ υποδύεται έναν παρουσιαστή του οποίου βγαίνουν στη φόρα ανεπίτρεπτες ιδιωτικές στιγμές στο καμαρίνι του βυθίζοντας στο χάος την καριέρα του αλλά και το κανάλι.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...