Η Πέγκι ΜακΣουίν μιλά στο BBC |
Επικαιρότητα

«Θαύμα» στον Ατλαντικό: Βρήκε τη βέρα της θαμμένη στο χωράφι μετά από 50 χρόνια!

Στο μακρινό και ανεμοδαρμένο αρχιπέλαγος των Εβρίδων, στα ανοιχτά της Σκωτίας, η Πέγκι ΜακΣουίν έχασε το χρυσό δαχτυλίδι του γάμου της ενώ καλλιεργούσε πατάτες, τη δεκαετία του '60, όμως ένας συγχωριανός που άκουσε τώρα την ιστορία, το ξαναβρήκε μετά από έρευνα τριών ημερών
Protagon Team

Μία ηλιόλουστη μέρα -κάτι όχι και τόσο συνηθισμένο- στις μακρινές Εβρίδες Νήσους, στα δυτικά των ακτών της Σκωτίας, η Πέγκι ΜακΣουίν δούλευε στο χωράφι της οικογένειας, όπου καλλιεργούσαν πατάτες.

Οταν τελείωσε τη δουλειά, έβγαλε τα γάντια της και τα τίναξε για να φύγει η άμμος, όπως έκανε πάντα. Γυρνώντας όμως, σπίτι, την περίμενε μία δυσάρεστη έκπληξη: διαπίστωσε ότι δεν φορούσε πια τη χρυσή της βέρα. Της είχε πέσει όταν τίναζε τα γάντια χωρίς να το  καταλάβει.

«Στενοχωρήθηκα όταν το κατάλαβα και πήγα να την βρω, αλλά τίποτα. Εψαξα ξανά μία-δύο φορές, χωρίς τύχη», είπε η ίδια στο BBC.

Αυτό συνέβη στην Μπενμπέκουλα, ένα από τα νησιά των Εβρίδων, τη δεκαετία του ’60. Το αξιοπερίεργο φυσικά, και ο λόγος που έγινε είδηση στο BBC, δεν είναι ότι έχασε τη βέρα της στο χωράφι, αλλά ότι την ξαναβρήκε 50 χρόνια αργότερα!

Το ζευγάρι στον γάμο τους, τον Ιούλιο του 1958

Την βοήθησε ένας άλλος κάτοικος του νησιού, που με τον ανιχνευτή μετάλλων πέρασε τρεις ημέρες στην ίδια έκταση μέχρι που βρήκε το χρυσό δαχτυλίδι!

Καλλιεργήσιμες εκτάσεις και στο βάθος ο Ατλαντικός, στη νήσο Μπενμπέκουλα των Εβρίδων

Ο Ντόναλντ ΜακΦί άκουσε την ιστορία και της υποσχέθηκε να το ψάξει. Οπως είπε στο BBC, έσκαψε 90 τρύπες στο χώμα, όπου έκανε έρευνα με το μηχάνημα και βρήκε διάφορα παλιά μεταλλικά αντικείμενα, όπως κουτιά από μπύρες κ.α.

Το χωράφι και οι τρύπες που έκανε ο Ντόναλντ ΜακΦί

Η ΜακΣουίν, που πλέον είναι 86 ετών, τον είδε να χτυπά την πόρτα της και πανευτυχή να της δείχνει τη βέρα της.

«Δεν το πίστευα, αλλά ήταν αυτό. Νόμιζα ότι δεν θα ξανάβλεπα ποτέ», είπε στο BBC.

Ο ΜακΦί κρατά τη βέρα της ΜακΣουίν, τη στιγμή που την βρήκε

Ο σύζυγός της δεν ζει για να αντικρύσει και αυτός ξανά την βέρα που της χάρισε τον Ιούλιο του 1958, όταν παντρεύτηκαν. Πέθανε πριν λίγα χρόνια. Ομως, της είχε πάρει αργότερα μία καινούργια στη διάρκεια ενός ταξιδιού τους, ενώ έως τότε, η σύζυγός του φορούσε πριν τη βέρα της μητέρας της. Ετσι, τώρα, η ΜακΣουίν έχει τρεις βέρες!

Τρεις βέρες στο δάχτυλο της 86χρονης Πέγκι ΜακΣουίν