249
Η Ζαμίρα Χατζίγιεβα ξόδευε ένα εκατομμύριο λίρες τον χρόνο μόνο για ψώνια στα Χάροντς | CreativeProtagon/Facebook

Θα χάσει τα σπίτια της αν δεν πει πού βρήκε τα εκατομμύρια για τα ψώνια της στα Χάροντς

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2020, 15:27
Η Ζαμίρα Χατζίγιεβα ξόδευε ένα εκατομμύριο λίρες τον χρόνο μόνο για ψώνια στα Χάροντς
|CreativeProtagon/Facebook

Θα χάσει τα σπίτια της αν δεν πει πού βρήκε τα εκατομμύρια για τα ψώνια της στα Χάροντς

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2020, 15:27

Την τελευταία της μάχη για να μην αποκαλύψει την πηγή του πλούτου της, έχασε η Ζαμίρα Χατζίγιεβα, που ξόδευε ένα εκατομμύριο λίρες τον χρόνο μόνο για ψώνια στα Χάροντς.

Η 57χρονη γυναίκα από το Αζερμπαϊτζάν, που ζούσε πολυτελή ζωή στο Λονδίνο για μία δεκαετία, πρέπει να αποκαλύψει πού βρήκε τόσα χρήματα, αλλιώς θα χάσει την ακίνητη περιουσία της στη Βρετανία.

Αυτό διέταξε το Ανώτατο Δικαστήριο, που εκδίκασε την έφεση της συζύγου του πρώην διοικητή της Εθνικής Τράπεζας του Αζερμπαϊτζάν, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή για απάτη.

Αν η Χατζίγιεβα δεν υπακούσει, θα κατασχεθούν ακίνητα αξίας 22 εκατ. λιρών, ανάμεσά τους το σπίτι της στο Νάιτσμπριτζ του κεντρικού Λονδίνου και μία λέσχη γκολφ στο Μπέρκσαϊρ.

«Είναι σημαντική απόφαση γιατί θα μας βοηθήσει στις οικονομικές έρευνες στο μέλλον», είπε ο Γκρέιαμ Μπίγκαρ, διοικητής του Εθνικού Κέντρου Οικονομικού Εγκλήματος. Είναι η πρώτη υπόθεση που εκδικάζεται βάσει του νόμου για τη διαφθορά στη Βρετανία.

Πέρυσι, ο Guardian και άλλα βρετανικά Μέσα είχαν κερδίσει στα δικαστήρια το δικαίωμα να δημοσιεύσουν θέματα για το πόσα χρήματα ξόδευε η Χατζίγιεβα. Από το 2006 έως το 2016, είχε ξοδέψει 16 εκατ. λίρες στα Χάροντς. Ενδεικτικά, είχε αγοράσει τσάι και καφέ αξίας 24.000 λιρών, φρούτα και λαχανικά αξίας 16.000 λιρών και σοκολάτες αξίας 32.000 λιρών.

Επίσης, είχε ξοδέψει 4,9 εκατ. λίρες για κοσμήματα Boucheron και Cartier, 300.00 λίρες για ρούχα του γαλλικού οίκου Celine και 251.000 λίρες για παιχνίδια.

Η Χατζίγιεβα αρνείται ότι έκανε κάτι παράνομο και οι δικηγόροι της έχουν δηλώσει ότι η καταδίκη του συζύγου της έχει πολιτικά κίνητρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...