399
Πομπέο και Κιμ στην Πιονγκγιάνγκ: το γέλιο κάνει καλό, έστω και αν ο μουσαφίρης σου εκτελεί «μυστική αποστολή» της CIA | YouTube

«Θα σε σκοτώσω!» είπε ο Πομπέο κατάμουτρα στον Κιμ

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2023, 07:02
Πομπέο και Κιμ στην Πιονγκγιάνγκ: το γέλιο κάνει καλό, έστω και αν ο μουσαφίρης σου εκτελεί «μυστική αποστολή» της CIA
|YouTube

«Θα σε σκοτώσω!» είπε ο Πομπέο κατάμουτρα στον Κιμ

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2023, 07:02

Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα από τα πολλά της ευτράπελης διπλωματίας του Τραμπ δίνει με χαριτωμένο τρόπο ο Μάικ Πομπέο, ο άνθρωπος εμπιστοσύνης του μπίζνεσμαν-προέδρου, αλλά και ενδιαφερόμενος πλέον για το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις εκλογές του 2024.

Η ιστορία αφορά κάποιο «μυστικό ταξίδι» του Πομπέο στην Πιονγκγιάνγκ, το 2018, με την ιδιότητα, τότε, του επικεφαλής της CIA. Εκεί τον είχε στείλει ο Ντόναλντ Τραμπ κατασκοπευτική… επίσκεψη, με σκοπό να τσεκάρει, υποτίθεται, τις προθέσεις του Κιμ Γιονγκ-ουν. Ολο το σκηνικό, δηλαδή, είναι σουρεαλιστικά αμίμητο, όπως και αν το εξετάσει κανείς.

Ο Πομπέο, ένας ευφυής Ρεπουμπλικανός πολιτικός, ο οποίος κατόπιν πέρασε και από το πόστο του επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αντήλλαξε πιπεράτες ατάκες με τον κληρονομικώ δικαίω βορειοκορεάτη δικτάτορα. Ο σχετικός διάλογος περιλαμβάνεται στο υπό έκδοσιν βιβλίο του Πομπέο «Never Give an Inch: Fighting for the America I Love», το οποίο θα βρει τον χώρο του στις προθήκες των αμερικανικών βιβλιοπωλείων λίαν συντόμως, εν όψει και της εκστρατείας του τέως υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών.

Ο Πομπέο, έχοντας τη φιλοδοξία το πόνημά του να καταχωριστεί από τους βιβλιοθηκάριους με τη σήμανση «απομνημονεύματα», γράφει επί λέξει: «Η μυστική αποστολή μου ξεκίνησε Μεγάλη Παρασκευή, στις 30 Μαρτίου 2018. Πήγα σε ένα από τα σκοτεινότερα μέρη της Γης με σκοπό να συναντήσω τον Κιμ Γιόνγκ-ουν, τον σκοτεινότερο κάτοικό του».

Βέβαια, το μούχρωμα στο θρίλερ θα ήταν καλύτερο αν η άφιξη του Πομπέο στην «άθεη» Πιονγκγιάνγκ συνέπιπτε με τη Μεγάλη Πέμπτη και με το «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου», τόσο ο Χριστός όσο και ο αμερικανός υπερήρωας της CIA, ωστόσο άλλο πράγμα τα «απομνημονεύματα» και άλλο ο Στίβεν Κινγκ – δεν γίνεται να τα έχουμε όλα σε πακέτο. Πάντως, ο Πομπέο συνάντησε τον Κιμ κατά το… «μυστικό» πρόγραμμα. Και, ευτυχώς για τις ΗΠΑ, τον πέτυχε στα κέφια του.

«Κύριε διευθυντά, δεν πίστευα ότι θα ερχόσασταν εδώ, αφού γνωρίζω καλώς ότι εσείς και η CIA έχετε προσπαθήσει να με σκοτώσετε πολλές φορές» είπε στον Πομπέο ο Κιμ, πάντα χαμογελαστός και πάντα κατά τη γραπτή κατάθεση του Πομπέο. Ο άνθρωπος του Τραμπ δεν αιφνιδιάστηκε – κανένας κατάσκοπος δεν πρέπει να αιφνδιιάζεται, πόσο μάλλον ο πολιτικός προϊστάμενός του. Η υπερδύναμη αντεπετέθη.

«Κύριε πρόεδρε, ακόμα προσπαθώ να σας σκοτώσω…», ξεστόμισε αδίστακτα ο ετοιμόλογος Πομπέο. Ο οποίος, όπως γράφει διφορούμενα, είδε τον Κιμ να συνεχίζει να χαμογελά αμέριμνος καθώς «φαινόταν σίγουρος ότι αστειευόμουν»… (Πιθανώς να νόμιζε ότι το α λα Μάο κοστούμι του θα τον προστάτευε σαν πανοπλία – ποιος ξέρει;)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...