204
Η Τζίτζι Χαντίντ σε εκδήλωση για τα βραβεία του MTV | EPA/DJ JOHNSON

Θα είναι η Τζίτζι Χαντίντ ανάμεσα στους ενόρκους για τη δίκη του Γουάινσταϊν;

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2020, 10:50
Η Τζίτζι Χαντίντ σε εκδήλωση για τα βραβεία του MTV
|EPA/DJ JOHNSON

Θα είναι η Τζίτζι Χαντίντ ανάμεσα στους ενόρκους για τη δίκη του Γουάινσταϊν;

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2020, 10:50

Η Τζίτζι Χαντίντ, ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα των τελευταίων ετών, είναι πιθανόν να συγκαταλέγεται στο σώμα των ενόρκων της δίκης του πρώην μεγαλοπαραγωγού Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, η οποία διεξάγεται στη Νέα Υόρκη.

Χθες Δευτέρα η Χαντίντ παρέστη σε δικαστήριο στο Μανχάταν, μεταξύ δεκάδων άλλων πιθανών ενόρκων. Η διαδικασία επιλογής τους εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σε μια εβδομάδα.

Οπως είπε στον δικαστή Μπερκ, είχε γνωρίσει τον Γουάινσταϊν, όπως και την ηθοποιό Σάλμα Χάγεκ, η οποία είχε καταγγείλει τον παραγωγό για σεξουαλική παρενόχληση και επιθετική συμπεριφορά.

Επιπλέον, σημειώνει ο Guardian, η Χαντίντ είναι φίλη της Κάρα Ντελεβίν, ηθοποιού και μοντέλου, η οποία επίσης έχει καταγγείλει τον Γουάινσταϊν για παρενόχληση και έχει ταχθεί υπέρ του κινήματος #MeToo.

Η Χαντίντ, όταν ο δικαστής τη ρώτησε αν θα μπορούσε να είναι αμερόληπτη ένορκος, απάντησε: «Νομίζω ότι ακόμα μπορώ να κρατήσω ανοιχτό πνεύμα για τα γεγονότα».

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον μεγαλοπαραγωγό περιλαμβάνουν τον βιασμό μίας γυναίκας το 2013 και τον εξαναγκασμό μιας άλλης σε σεξουαλικές πράξεις το 2006. Τα αδικήματα επισύρουν ακόμη και την ποινή των ισοβίων. Ο ίδιος δηλώνει αθώος και λέει ότι υπήρχε συναίνεση.

Είναι μία μόνο από τις δίκες που τον αφορούν. Δεκάδες γυναίκες έχουν καταγγείλει παρενόχληση ή ακόμη και βιασμό από τον παραγωγό, αν και κάποιες υποθέσεις έχουν παραγραφεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...