185
Ελικόπτερο στην πυρκαγιά στις Κεχριές | Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τέταρτη ημέρα πυρκαγιάς στις Κεχριές – Καλύτερη εικόνα στην Ηλεία

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2020, 10:12
Ελικόπτερο στην πυρκαγιά στις Κεχριές
|Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τέταρτη ημέρα πυρκαγιάς στις Κεχριές – Καλύτερη εικόνα στην Ηλεία

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2020, 10:12

Η εικόνα των πυρκαγιών στο Γραμματικό Ηλείας και τις Κεχριές Κορινθίας βελτιώνεται συνεχώς, επισήμανε το Σάββατο ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης για τα δύο σοβαρότερα μέτωπα.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ επισήμανε ότι με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν εναέρια μέσα, ενώ αντιμετωπίζονται δραστικά οι καύσεις σε όλη την περίμετρο της φωτιάς.

Στην πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας, που εκδηλώθηκε την περασμένη Τετάρτη, επιχειρούν αυτή την ώρα 300 πυροσβέστες με 86 οχήματα, 185 μέλη πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ, μηχανήματα έργου, ενώ από αέρος συντρέχουν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Σε ό,τι αφορά το Γραμματικό Ηλείας, όπου η φωτιά είναι σε εξέλιξη για δεύτερη ημέρα, επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 45 οχήματα, 34 άτομα που συμμετέχουν σε πεζοπόρο τμήμα, υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου που δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες, ενώ από αέρος συμβάλλουν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Το γεγονός ότι δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή διευκολύνει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο οποίος μετέβη εσπευσμένα την Παρασκευή στην περιοχή ανάμεσα στο Γραμματικό Ηλείας και το Χελιδόνι, τόνισε ότι «δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή, ούτε έχει γίνει εκκένωση περιοχής λόγω της πυρκαγιάς».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...