390
Ο κ. Μητσοτάκης συμφώνησε με τους εκπροσώπους της ΕΕΤ ότι κρίσιμη παράμετρο για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας αποτελεί η επιστροφή του τραπεζικού συστήματος στην κανονικότητα και η διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών για την επιτάχυνση της χρηματοδότησης της οικονομίας | INTIMEnews

Τετ α τετ Μητσοτάκη – τραπεζιτών: Κρίσιμη η επιστροφή στην κανονικότητα

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2019, 14:07
Ο κ. Μητσοτάκης συμφώνησε με τους εκπροσώπους της ΕΕΤ ότι κρίσιμη παράμετρο για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας αποτελεί η επιστροφή του τραπεζικού συστήματος στην κανονικότητα και η διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών για την επιτάχυνση της χρηματοδότησης της οικονομίας
|INTIMEnews

Τετ α τετ Μητσοτάκη – τραπεζιτών: Κρίσιμη η επιστροφή στην κανονικότητα

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2019, 14:07

Συνάντηση με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) είχε την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την οποία τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ζητήματα ομαλής λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος και χρηματοδότησης της οικονομίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΕΤ, στη συνάντηση που φιλοξενήθηκε στα γραφεία της Ενωσης, συζητήθηκαν οι τρέχουσες  οικονομικές εξελίξεις, θέματα χρηματοδότησης της οικονομίας, καθώς και εκκρεμή ζητήματα όπως η διαχείριση και μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) των τραπεζών, η προστασία της πρώτης κατοικίας, οι επιπτώσεις της τεχνολογίας και του εντεινόμενου ανταγωνισμού στο χρηματοπιστωτικό χώρο, και η βελτίωση των συνθηκών ρευστότητας στην αγορά.

Κοινή εκτίμηση ήταν ότι η επιστροφή του τραπεζικού συστήματος στην κανονικότητα αποτελεί κρίσιμη παράμετρο για την ενίσχυση της  αναπτυξιακής διαδικασίας.

 

Στις δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την πεποίθηση ότι  υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μια δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας, αλλά γι αυτό, τόνισε,  χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση η οποία θα προτάξει τις μεταρρυθμίσεις με επίκεντρο τη μείωση των φόρων και το συμμάζεμα του κράτους, την ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία και θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη που δεν μπορεί να εξασφαλίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η μείωση του κόστους δανεισμού της χώρας αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και δεσμεύθηκε πως θα πράξει ό,τι χρειάζεται για να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της Ελλάδας και να ανακτηθεί η πιστοληπτική της ικανότητα και η συστηματική και ασφαλή πρόσβαση της στις αγορές.

Ειδικά για την προστασία της πρώτης κατοικίας,  επεσήμανε την ανάγκη λήψης συγκεκριμένων μέτρων για τον εντοπισμό των στρατηγικών κακοπληρωτών και την εξαίρεσή τους από τις ευεργετικές διατάξεις που έχει ήδη προτείνει η ΝΔ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντοπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επί τέσσερα χρόινα δεν έκανε απολύτως τίποτα για την αντιμετώπιση του προβλήματος των «κόκκινων» δανείων. Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ πρωτοβουλιών που όπως είπε, θα αποδειχθούν επωφελείς για τους δανειολήπτες και όχι επιζήμιες για τους καταθέτες και τους φορολογούμενους.

Παρόντες στη συνάντση με την ΕΕΤ ήταν ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, ο τομεάρχης Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο διευθυντής του Γραφείου του κ. Μητσοτάκη Στέλιος Πέτσας.

Εκ μέρους της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΕΕΤ Νικόλαος Καραμούζης, οι αντιπρόεδροι, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και οι εκτελεστικές διοικήσεις των Τραπεζών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...