353
Φωτογραφία αρχείου από αιμοδότες που υποβάλλονται σε διαδικασία τεστ ανίχνευσης κορονοϊού | Intime

Υποχρεωτικό τεστ κορονοϊού για όλους τους υγειονομικούς που επιστρέφουν από άδεια

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 7 Αυγούστου 2020, 08:30
Φωτογραφία αρχείου από αιμοδότες που υποβάλλονται σε διαδικασία τεστ ανίχνευσης κορονοϊού
|Intime

Υποχρεωτικό τεστ κορονοϊού για όλους τους υγειονομικούς που επιστρέφουν από άδεια

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 7 Αυγούστου 2020, 08:30

Εγκύκλιο με την οποία οι εργαζόμενοι στην Υγεία θα είναι υποχρεωμένοι όταν επιστρέφουν από άδειά τους να κάνουν τεστ για κορονοϊό, με μοριακή μέθοδο PCR, αποστέλλει σήμερα, Παρασκευή, το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συρροής κρουσμάτων εργαζομένων στα νοσοκομεία, όπως συνέβη στα νοσοκομεία της Λάρισας.

Το μέτρο, που περιλαμβάνεται στην εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας, είναι υποχρεωτικό για όλους τους εργαζομένους στη δημόσια Υγεία, δηλαδή γιατρούς, νοσηλευτές, τραπεζοκόμους κ.λπ. και αφορά όλες τις δομές, νοσοκομεία, ΤΟΜΥ και Κέντρα Υγείας.

Μόλις η κανονική άδεια των εργαζομένων τελειώσει, θα προσέρχονται στην εργασία τους, όμως δεν θα εργάζονται την ίδια μέρα. Θα κάνουν το τεστ και θα αποχωρούν. Μόλις τα αποτελέσματα είναι έτοιμα, είτε θα επιστρέφουν είτε θα παραμένουν σε καραντίνα για επτά ημέρες.

Μάλιστα, η διοίκηση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, στην οποία ανήκουν και τα νοσοκομεία της Λάρισας, έχει ήδη ενημερώσει κάποιους από τους υπευθύνους των νοσοκομείων.

Αφορμή για τη λήψη του μέτρου ήταν τα πολλαπλά κρούσματα που καταγράφηκαν στα νοσοκομεία της πόλης (Πανεπιστημιακό και Γενικό) τις τελευταίες ημέρες, σε γιατρούς και νοσηλευτές, οι οποίοι μόλις επέστρεψαν από την άδειά τους, εκδήλωσαν συμπτώματα και βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Στόχος του υπουργείου είναι να θωρακίσει τα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μία παρέα, τα μέλη της οποίας βρίσκονταν για διακοπές στη Χαλκιδική και όταν επέστρεψαν στις θέσεις τους στα νοσοκομεία, διαγιγνώσκονταν ο ένας μετά τον άλλο με κορονοϊό.

Μέχρι χθες, Τετάρτη, είχαν ανακοινωθεί επτά γιατροί θετικοί (εδώ), ενώ σήμερα ανακοινώθηκαν ακόμη έξι με κορονοϊό (εδώ), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 13.

Επίσης, τα αποτελέσματα σε τέσσερα τεστ είναι οριακά θετικά στον SARS-CoV-2 και θα επαναληφθούν, πρόκειται για έναν γιατρό και τρεις νοσηλεύτριες, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας.

Οσον αφορά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, κλειστά παραμένουν πλέον τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία σε δύο κλινικές.

Μεγάλος κίνδυνος

Οι κίνδυνοι από τη συρροή κρουσμάτων σε νοσοκομεία είναι ο μεγαλύτερος φόβος των ειδικών και της κυβέρνησης, καθώς οι ασθενείς, τους οποίους παρακολουθούν για άλλα νοσήματα, είναι πιθανό να μολυνθούν από τον κορονοϊό, ενώ παράλληλα μπορεί το νοσοκομείο να μείνει χωρίς το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αφού θα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...