301
Με ρίψεις νερού αντιμετώπισαν οι αστυνομικές δυνάμεις τους διαδηλωτές | REUTERS/Costas Baltas

Τέσσερις συλλήψεις μετά τα επεισόδια σε διαδήλωση αντιεμβολιαστών στο Σύνταγμα

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2021, 00:24
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 25/07/2021, 11:13
Με ρίψεις νερού αντιμετώπισαν οι αστυνομικές δυνάμεις τους διαδηλωτές
|REUTERS/Costas Baltas

Τέσσερις συλλήψεις μετά τα επεισόδια σε διαδήλωση αντιεμβολιαστών στο Σύνταγμα

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2021, 00:24
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 25/07/2021, 11:13

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι τέσσερις από τις 25 προσαγωγές στις οποίες προχώρησε το βράδυ του Σαββάτου η ΕΛ.ΑΣ, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν σε συγκέντρωση αντιεμβολιαστών στο Σύνταγμα, σύμφωνα με όσα ανέφερε στη σχετική ανακοίνωσή της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Νωρίτερα είχε γίνει μια από τις συνήθεις συγκεντρώσεις κατά των εμβολίων και των μέτρων που λαμβάνει η Πολιτεία για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού. Με συνθήματα περί «ελευθερίας» και κατά της υποχρέωσης των εμβολιασμών και κρατώντας ελληνικές σημαίες, μερικές χιλιάδες διαδηλωτές πορεύτηκαν από την Ομόνοια προς την πλατεία Συντάγματος. Κάποια στιγμή όμως ξέσπασαν επεισόδια, με κάποιους να πετούν πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις που επιτηρούσαν την κατάσταση. Ακολούθησε ρίψη χημικών και νερού για να διαλυθούν οι διαδηλωτές και έτσι υπήρξαν και οι προσαγωγές.

Στην ανακοίνωσή της, η ΓΑΔΑ  ανέφερε τα εξής:

«Το Σάββατο 24 Ιουλίου 2021 και ώρα 19.00, μετά από κάλεσμα σε ιστοσελίδα για συγκέντρωση, με κεντρικό σύνθημα “όχι στις υποχρεωτικότητες στους εκβιασμούς τις απολύσεις και τους διαχωρισμούς”, πραγματοποιήθηκε συνάθροιση 4.500 περίπου ατόμων στην πλατεία Ομονοίας. Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία μέσω των οδών Σταδίου, Β. Γεωργίου στην πλατεία Συντάγματος, όπου κατέλαβαν το οδόστρωμα της Λ. Αμαλίας προκαλώντας παρακώλυση της κυκλοφορίας.

Μετά από σαράντα λεπτά είχαν παραμείνει συγκεντρωμένα περίπου 1.500 άτομα στην πλατεία Συντάγματος και στο οδόστρωμα της Λ. Αμαλίας, αγνοώντας τις εκκλήσεις-προειδοποιήσεις του επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων να αποχωρήσουν από το οδόστρωμα, προκειμένου να διεξαχθεί ανεμπόδιστα η κυκλοφορία των οχημάτων που είχε διακοπεί.

Ξαφνικά ικανός αριθμός των συγκεντρωμένων προέβη σε ρίψη μάρμαρων, πετρών, φωτοβολίδων και εκρηκτικών μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν έμπροσθεν του Μνημείου Αγνώστου Στρατιώτη.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στην απώθηση των συγκεντρωμένων, με ρίψεις νερού και περιορισμένη χρήση δακρυγόνων.

Για το ανωτέρω συμβάν πραγματοποιήθηκαν είκοσι πέντε προσαγωγές.

Προανακρίσεως επιλαμβάνονται η Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών και η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News