307
|

Τέσσερις ακόμα νεκροί από κορονοϊό – 23 από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι!

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2020, 09:49

Τέσσερις ακόμα νεκροί από κορονοϊό – 23 από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι!

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2020, 09:49

Τέσσερις ακόμα ασθενείς με κορονοϊό κατέληξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας έως και τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στη χώρα μας. Πρόκειται για μία 94χρονη, μία 74χρονη, έναν 86χρονο και μια 99χρονη, η οποία είναι το 23ο θύμα του ιού από το γηροκομείο «Αγία Κυριακή» στο Ασβεστοχώρι.

Η 74χρονη άφησε την τελευταία της πνοή στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ και ο 86χρονος στην Εντατική του «Ευαγγελισμού».

Οσον αφορά την 94χρονη, είναι το τελευταίο θύμα του κορονοϊού στη Λέσβο (νοσηλευόταν, με υποκείμενα νοσήματα, από τις 25 Ιουλίου στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης), όπου επισήμως έχουν καταγραφεί περισσότερα από 100 κρούσματα Covid-19.

O επικεφαλής της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ήταν σαφής για τις κλειστές δομές:  «σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν μπορείς να δεχτείς ούτε την παραμικρή υποχώρηση στην τήρηση των μέτρων. Είναι σαν να μπαίνεις σε ένα χειρουργείο, σε μια Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και να μην έχεις πλύνει τα χέρια σου για να χειρουργήσεις, να μη φοράς την μάσκα και να μολύνεις το τραύμα», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Δυστυχώς όμως, ο ιός κατάφερε να μπει σε οίκους ευγηρίας (τελευταία περίπτωση αυτή στο Μαρούσι) από άτομα τουλάχιστον αμελή ως προς την τήρηση των μέτρων προστασίας για τους τροφίμους.

«Λόγω της ασυμπτωματικής παρουσίας του ιού, δεν συνειδητοποιούσαν και αυτοί το πόσο κρίσιμο είναι να τηρείς αυτά τα μέτρα προστασίας 100%. Γιατί ένα περιστατικό οδηγεί σε διασπορά», είχε επισημάνει ο κ. Τσιόδρας.

Την ίδια ώρα ανησυχητική είναι η εικόνα απο τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, όπου μέσα σε ένα μήνα (αρχές Αυγούστου έως αρχές Σεπτεμβρίου) ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών έχει τετραπλασιαστεί, με την πλειονοτητά τους να είναι άτομα 65 ετών και πάνω.

Από τις 203 κλίνες ΜΕΘ για νοσηλεία αποκλειστικά περιστατικών COVID-19, την Τετάρτη ο αριθμός των νοσηλευομένων έφθανε τους 46, εκ των οποίων 38 διασωληνωμένοι. Τα αντίστοιχα νούμερα την Τρίτη ήταν 43 σε κλίνες ΜΕΘ και 37 διασωληνωμένοι και τη Δευτέρα 41 και 34.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...