259
Συρμός του Προαστιακού ενώ αναχωρεί από το αμαξοστάσιο μετά τη λήξη της κατάληψης | INTIMEnews

Tερματίστηκε η κατάληψη στο αμαξοστάσιο του Ρέντη – έφυγαν οι πρώτοι συρμοί

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2020, 16:58
Συρμός του Προαστιακού ενώ αναχωρεί από το αμαξοστάσιο μετά τη λήξη της κατάληψης
|INTIMEnews

Tερματίστηκε η κατάληψη στο αμαξοστάσιο του Ρέντη – έφυγαν οι πρώτοι συρμοί

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2020, 16:58

Η κατάληψη των απεργών – συνδικαλιστών στο αμαξοστάσιο του Ρέντη πήρε τέλος μετά και την αυστηρή προειδοποίηση του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Αχ. Καραμανλή και οι πρώτοι συρμοί βγήκαν λίγο μετά τις 15.00, προκειμένου να εκτελεστούν κάποια δρομολόγια στον σιδηροδρομικό άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη και τον Προαστιακό.

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ στις 18:22 προγραμματίστηκε η αναχώρηση της αμαξοστοιχίας 58 από Αθήνα για Θεσσαλονίκη και στις 18:15 αυτή της αμαξοστοιχίας 59 από Θεσσαλονίκη για Αθήνα.

Για την αποχώρηση των καταληψιών χρειάστηκε η απειλή κυρώσεων από πλευράς του υπουργού, που σε τηλεοπτικές δηλώσεις του το πρωί της Τρίτης μίλησε για «αδικήματα οργανωμένης παρακώλυσης συγκοινωνιών».

Η κυβέρνηση, ξεκαθάρισε ο κ. Καραμανλής, θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επανέλθει η νομιμότητα, τονίζοντας ότι κατόπιν εντολής του ίδιου του Πρωθυπουργού και επικοινωνίας με τον πρόεδρο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι υπαίτιοι της κατάληψης θα κληθούν σε απολογία και θα ασκηθούν εις βάρος τους πειθαρχικές κυρώσεις.

Ο υπουργός είχε καταστήσει σαφές ότι αν δεν άνοιγε το αμαξοστάσιο άμεσα, θα λαμβάνονταν και άλλα μέτρα, χωρίς χρονοτριβή.

«Η διοίκηση δεν φταίει σε τίποτα αν πήγαν τα σωματεία και έκαναν παρακώλυση συγκοινωνίας», παρατήρησε, καταγγέλλοντας συγκεκριμένα ότι τα σωματεία των σταθμαρχών και των κλειδούχων πήγαν παρανόμως και έκλεισαν τα αμαξοστάσια, χωρίς μάλιστα να αποκλείσει την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη.

Σε δηλώσεις του μετά την αποχώρηση των καταληψιών, ο κ. Καραμανλής έκανε λόγο για «κίνηση λογικής»

«Αλλο να απεργείς», είπε, «και άλλο να κλειδώνεις το αμαξοστάσιο και να μην αφήνεις να φύγουν τα τρένα. Πρέπει να καταλάβουν οι πάντες ότι η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται και δεν βάζει κανένα συμφέρον πάνω από το καλό του πολίτη».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...