299
Η Μέι στη συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο του Σάλτσμπουργκ | Reuters

Τερέζα Μέι: Πιο πιθανό να κερδίσουμε το Μουντιάλ από το να επιστρέψει η Βρετανία στην ΕΕ

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2018, 07:23
Η Μέι στη συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο του Σάλτσμπουργκ
|Reuters

Τερέζα Μέι: Πιο πιθανό να κερδίσουμε το Μουντιάλ από το να επιστρέψει η Βρετανία στην ΕΕ

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2018, 07:23

Υστερα από μια ατελέσφορη (και άτυπη) Σύνοδο Κορυφής στο Σάλτσμπουργκ, η Τερέζα Μέι επέστρεψε στο Λονδίνο για να διαχειριστεί εντός των τειχών αυτή τη φορά το Brexit. Η ψυχρότητα που συνάντησε από τους Ευρωπαίους, οι οποίοι την παρέπεμψαν στις επόμενες συνόδους του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου καθώς και το γεγονός ότι επίκειται το ετήσιο συνέδριο των Τόρις (όπου έχει να αντιμετωπίσει τους αντάρτες) δημιουργούν ένα κακό κλίμα για την πρωθυπουργό της Βρετανίας.

Ετσι η ερώτηση ενός αυστριακού δημοσιογράφου, τι θεωρεί η ίδια πιθανότερο, η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Αγγλίας να κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο ή το Ηνωμένο Βασίλειο να επανενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση, τη βρήκε μάλλον απροετοίμαστη. Διότι η Μέι, σύμφωνα τουλάχιστον με τους Αυστριακούς, αποδέχτηκε ότι η κατάκτηση του Μουντιάλ από την Αγγλία (που εφέτος έφτασαν ως τα ημιτελικά της διοργάνωσης) είναι κάτι το όντως απίθανο. Προκειμένου δηλαδή να δώσει έμφαση στη μη επιστροφή της χώρας της στην ευρωπαϊκή οικογένεια, χρησιμοποίησε ένα σχήμα που μάλλον θα προσβάλει τους οπαδούς των Λιονταριών.

Και είναι ένα θέμα τι έχει μεγαλύτερη σημασία για τους Εγγλέζους (που άλλωστε, σε αντίθεση με τους Σκωτσέζους, ήταν αυτοί που ψήφισαν υπέρ του Brexit το 2016): η σχέση με την ΕΕ ή η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου;

«Τι θεωρείτε πιο πιθανό να συμβεί: η Αγγλία να κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου, ή να επανενταχθεί η Βρετανία στην ΕΕ;» ρώτησε δημοσιογράφος της Kronen Zeitung τη Μέι.

«Φυσικά, είναι πιο πιθανό να κερδίσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο!», απάντησε η πρωθυπουργός της Βρετανίας, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η Τερέζα Μέι έκανε τη δήλωση αυτή κατά τη διάρκεια της άτυπης Συνόδου Κορυφής στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, όπου οι 27 ομόλογοί της την προειδοποίησαν ότι εάν το Λονδίνο δεν κάνει περαιτέρω συμβιβασμούς ως προς το διμερές εμπόριο και τα σύνορα με την Ιρλανδία μέχρι τον Νοέμβριο, είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν το σενάριο του Brexit τον προσεχή Μάρτιο χωρίς συμφωνία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...