312
O τεράστιος πύθωνας οδηγήθηκε σε ευθανασία | facebook

Τεράστιος πύθωνας εντοπίστηκε και θανατώθηκε στη Φλόριντα

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2019, 17:46
O τεράστιος πύθωνας οδηγήθηκε σε ευθανασία
|facebook

Τεράστιος πύθωνας εντοπίστηκε και θανατώθηκε στη Φλόριντα

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2019, 17:46

Ο Πύθωνας της Βιρμανίας είναι ένα από τα μεγαλύτερα φίδια παγκοσμίως. Ο πύθωνας, όμως, που έπιασαν επιστήμονες στο πάρκο Everglades στη Φλόριντα, των ΗΠΑ, πραγματικά τρομάζει με το μέγεθός του.

Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους πύθωνες που απομακρύνθηκε ποτέ από το καταφύγιο Big Cypress, έκτασης περίπου 3.000 τετραγωνικών μέτρων. Το μήκος του ξεπερνά τα 5 μέτρα ενώ το βάρος του είναι 63 κιλά.

Η εικόνα που ανέβασε η ομάδα των επιστημόνων, με τους τέσσερις τους να στέκονται παραταγμένοι σε απόσταση ο ένας από τον άλλο, κρατώντας στα χέρια τους το τεράστιο ερπετό, τα λέει όλα. Ο εν λόγω θηλυκός πύθωνας, μάλιστα, κυοφορούσε 73 αυγά.

Ο πύθωνας οδηγήθηκε σε ευθανασία και τα αυγά του καταστράφηκαν.

Η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον για να κρυφτούν και να αναπτυχθούν τα ερπετά. Οι περισσότεροι πύθωνες που έχουν βρεθεί ποτέ στο πάρκο έχουν μήκος μεταξύ 1,8 με 3 μέτρα, ενώ έχει βρεθεί ένας ακόμα που είχε μήκος κοντά στα 5,5 μέτρα και ζύγιζε 45 κιλά.

«Ο εντοπισμός αρσενικών πυθώνων γίνεται μέσω πομπών. Αυτοί επιτρέπουν στην ομάδα να παρακολουθεί το αρσενικό και στη συνέχεια να εντοπίσει τα θηλυκά που είναι σε περίοδο αναπαραγωγής. Η ομάδα δεν απομακρύνει απλά φίδια-εισβολείς, αλλά συλλέγει επίσης δεδομένα για έρευνα», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωσή των επιστημόνων σύμφωνα με το bbc.

Ο Πύθωνας της Βιρμανίας προέρχεται από την νοτιοανατολική Ασία, αλλά τις τελευταίες δεκαετίες τα μεγάλα αυτά φίδια αποτελούν μία σημαντική απειλή για τη Φλόριντα αφού ουσιαστικά αποδεκατίζουν την άγρια ζωή της περιοχής.

Οι υπεύθυνοι εκτιμούν ότι τουλάχιστον 100.000 πύθωνες ζουν στις τεράστιες εκτάσεις έξω από το Μαϊάμι.

Για να ελέγξει τον πληθυσμό τους, η πολιτεία της Φλόριντα διοργανώνει ακόμα και διαγωνισμούς ενθαρρύνοντας τους κυνηγούς να απομακρύνουν όσα περισσότερα μπορούν. Στον πρώτο διαγωνισμό, που διοργανώθηκε το 2013, έγιναν 1.600 εγγραφές, ενώ εντοπίστηκαν 68 φίδια. Το 2017 διενεργήθηκε πιλοτικό πρόγραμμα 175.000 δολαρίων, και δόθηκε αμοιβή σε 25 κυνηγούς για την ευθανασία πυθώνων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...