183
Φωτογραφία αρχείου από πολίτες που κάνουν τις αγορές τους στο κέντρο της Αθήνας | SOOC

Τέλος στο ραντεβού για τα καταστήματα από τις 15 Μαΐου – Ανοίγουν φροντιστήρια και πλαζ

Φωτογραφία αρχείου από πολίτες που κάνουν τις αγορές τους στο κέντρο της Αθήνας
|SOOC

Τέλος στο ραντεβού για τα καταστήματα από τις 15 Μαΐου – Ανοίγουν φροντιστήρια και πλαζ

Τέλος στα ραντεβού για τις αγορές στα καταστήματα λιανικής αναμένεται να μπει μετά τις 15 Μαΐου, δηλαδή την ημέρα που αναμένεται να καταργηθούν και τα μηνύματα στο 13033 για κατ’ εξαίρεση μετακίνηση.

Την ίδια στιγμή, στα καταστήματα που είναι πάνω από 500 τ.μ. θα επιτρέπεται η παραμονή ενός ατόμου ανά 50 τ.μ. από ένα άτομο ανά 100 τ.μ. που είναι σήμερα. Στην πραγματικότητα, διπλασιάζεται ο αριθμός των πελατών στα καταστήματα.

Αυτό αποφάσισαν, αξιολογώντας τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα, οι 32 ειδικοί της Επιτροπής Επιδημιολόγων του υπουργείου Υγείας που συνεδρίασαν την Τετάρτη.

Φροντιστήρια

Την ίδια στιγμή οι επιστήμονες αποφάσισαν να προτείνουν στην κυβέρνηση να ανοίξουν στις 10 Μαΐου τα φροντιστήρια, αλλά μόνο για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου.

Επίσης, την ίδια ημερομηνία προτείνεται να ανοίξουν τα κέντρα ξένων γλωσσών, αλλά μόνο για όσους δίνουν εξετάσεις.

Πλαζ

Η Επιτροπή θα προτείνει στην κυβέρνηση να ανοίξουν και οι οργανωμένες πλαζ στις 15 Μαΐου, προκειμένου να μην υπάρξει συμφόρηση στις ελεύθερες παραλίες.

Αναφορικά με τα γυμναστήρια, οι ειδικοί συμφώνησαν ότι είναι αρκετά νωρίς για να ανοίξουν και όπως όλα δείχνουν θα μείνουν προτελευταία και θα ανοίξουν λίγο πριν από τα μπαρ και τα καταστήματα νυχτερινής διασκέδασης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...