261
Η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη | .

Τέλος εποχής για την Ελένη Τουλουπάκη και την Εισαγγελία Διαφθοράς

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2020, 19:00
Η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη
|.

Τέλος εποχής για την Ελένη Τουλουπάκη και την Εισαγγελία Διαφθοράς

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2020, 19:00

Ο ορισμός του εισαγγελέα Εφετών Χρήστου Μπαρδάκη (πρώην επικεφαλής της καταργηθείσας Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος) επικεφαλής του νεοσύστατου τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος της Εισαγγελίας Εφετών, της νέας υπερ-εισαγγελίας που σχηματίστηκε από την ενοποίηση της Εισαγγελίας Διαφθοράς και της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος, σήμανε αυτοδικαίως και την ολοκλήρωση της θητείας της Ελένης Τουλουπάκη.

Η εισαγγελέας, κατά τη διάρκεια της θητείας της, χειρίστηκε πολλές και σημαντικές υποθέσεις με κορωνίδα αυτή της Novartis για την οποία από κατήγορος… κατέληξε κατηγορούμενη για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας και μια σειρά πλημμεληματικού βαθμού αδικημάτων. Η ίδια έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ισχυριζόμενη ότι έχουν παραβιαστεί θεμελιώδη δικαιώματά της. Υπενθυμίζεται ότι το περίφημο «σκάνδαλο» είχε στηριχθεί σε αμφιλεγόμενες μαρτυρίες και στην εξέλιξή του και μετά από σωρεία αποκαλύψεων σχετικά με παρεμβάσεις και «συμβουλές» του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου μετετράπη σε «υπόθεση Ρασπούτιν» με τον τέως εισαγγελέα και υπουργό να οδηγείται στο Ειδικό Δικαστήριο για 8 αδικήματα…

Αναπληρώτρια του κ. Μπαρδάκη, το ενδεκαμελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης του Αρείου Πάγου επέλεξε την εισαγγελέα Εφετών, Κυριακή Στεφανάτου, τακτικά μέλη τους εισαγγελείς Εφετών Παναγιώτη Καψιμάλη, Αθανασία Βλάχου και Νικόλαο Ποιμενίδη (είχε διατελέσει προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πειραιώς) και αναπληρωματικά την Παναγιώτα Φάκου (είχε διατελέσει προϊσταμένη στην Εισαγγελία Αθηνών), τον Δημήτριο Πιέρρο και την Ελένη Μαυροπούλου.

Στην ίδια συνεδρίαση, το ΑΔΣ αποφάσισε να αναθέσει την εποπτεία θεμάτων τρομοκρατίας στην εισαγγελέα Εφετών, Σταματίνα Περιμένη.

Τέλος, από το βαθμό του εισαγγελέως Πρωτοδικών επιλέχθηκαν η Αντωνία Γεωργίου και η Παναγιώτα Ιωαννίδου και οι αντιεισαγγελείς Πρωτοδικών Ελένη Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνα Κοντογιάννη, Κατερίνα Κολιοκώστα, Βελισάριος Χολής και Μιχαήλ Μιχαλόπουλος (όλοι στην Αθήνα). Από τη Θεσσαλονίκη οι Σοφία Διπλοΐδου και η Χαρίκλεια Χουβαρδά.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...