314
Νammos και Scorpios, Μύκονος και κορονοϊός | CreativeProtagon

Τέλος σεζόν για «Νammos» και «Scorpios» στη Μύκονο: Δεκάδες τα κρούσματα COVID-19 που έφεραν το λουκέτο;

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2020, 11:19
Νammos και Scorpios, Μύκονος και κορονοϊός
|CreativeProtagon

Τέλος σεζόν για «Νammos» και «Scorpios» στη Μύκονο: Δεκάδες τα κρούσματα COVID-19 που έφεραν το λουκέτο;

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2020, 11:19

Η απόφαση για το λουκέτο στα δύο κορυφαία beach bar – restaurant της Μυκόνου -λόγω διασποράς κορονοϊού- δημοσιεύθηκε την Τρίτη. Οι ψίθυροι όμως για τον εντυπωσιακά μεγάλο (σύμφωνα πάντα με τη φημολογία των ημερών) αριθμό κρουσμάτων σε Nammos και Scorpios, στα δύο μαγαζιά-σύμβολα της ολοήμερης διασκέδασης στη «ναυαρχίδα» του ελληνικού τουρισμού, κυκλοφορούσαν στα Ματογιάννια εδώ και ημέρες.

Ο έλεγχος από τα κλιμάκια της Πολιτικής Προστασίας και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας που κατέφθασαν εσπευσμένα στη Μύκονο, ήρθε απλά να επιβεβαιώσει αυτό που όλοι ήξεραν: ότι Nammos και Scorpios είχαν μετατραπεί σε εστίες μετάδοσης του κορονοϊού.

Στο  Nammos εξετάστηκαν περίπου 70 άτομα και στο Scorpios περισσότερα απο 120, από τα οποία προέκυψαν περισσότερα από δέκα επιβεβαιωμένα κρούσματα συνολικά.

Οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, τέθηκαν αμέσως σε καραντίνα, το πρόβλημα όμως εντοπίζεται σε εκείνους -κατά πληροφορίες ξεπερνούν τους 100- που σταμάτησαν προ λίγων ημερών να εργάζονται στα δύο μαγαζιά και κανείς δεν ξέρει αν παραμένουν στο νησί της Μυκόνου ή έχουν επιστρέψει.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ήδη από την περασμένη Παρασκευή, εργαζόμενοι που σιτίζονταν στο εστιατόριο του Νammos για το προσωπικό, είχαν λάβει οδηγίες  να μην κατεβαίνουν για φαγητό. Δεν ήταν επίσης λίγοι αυτοί -ειδικά όσοι εργάζονταν στο εμπορικό κέντρο- που «πρόλαβαν» να επιστρέψουν στην Αθήνα με το πλοίο της γραμμής.

Η ιχνηλάτηση των επαφών τους αποτελεί δύσκολη -αν όχι ανέφικτη- αποστολή για τις υγειονομικές αρχές και ουδείς γνωρίζει την έκταση της διασποράς του ιού στο νησί (και όχι μόνο).

Από το βράδυ της Τρίτης, το  προσωπικό του Nammos στην Ψαρού μάζεψε τις ξαπλώστρες, την ώρα που ειδικά συνεργεία άρχισαν τηναπολύμανση όλων των χώρων. Ανάλογη εικόνα και στο  Scoprios, με τους δύο πόλους έλξης της ολοήμερης διασκέδασης στη Μύκονο να βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόωρο τέλος της ούτως ή άλλως κουτσουρεμένης σεζόν.

Γιατί μπορεί το λουκέτο λόγω κορονοϊού να ισχύει (βάσει απόφασης εδώ) μέχρι την Παρασκευή, η  επαναλειτουργία τους όμως θα επανεξεταστεί από την ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων για την Covid-19.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...